Оглядовий майданчик біля Андріївської церкви відкриють до Євробачення

31 Січня 2017 10:25

588f3a611342aЧудову панораму  у 360 о. Андріївської церкви та  Подолу  виклав на своїй сторінці у мережі Фейсбук  заступник директора заповідника “Софія Київська” за реставраційним роботам Вадим Кириленко.

Реконструкцію Андріївської церкви планують повністю завершити до кінця 2017 року. А оглядовий майданчик з видом на Поділ обіцяють відкрити вже навесні.

Навесні плануємо відкрити Фасади, паперть і сходи вже зробили Тільки вхідну групу залишилося доробити … А вид з оглядового майданчика знатний У ясну погоду -… Водяну гладь Київського водосховища видно і висотки Броварів, – написав він

Наразі вже відкрито сходи храму, на яких так люблять робити селфі кияни та туристи. Про завершення реставрації старовинних сходів церкви повідомив перший заступник гендиректора Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко на своїй сторінці у Facebook.

– Закінчився монтаж чавунних сходинок та площадок головних сходів Андріївської церкви. Всі металеві елементи після реставрації повернуті на своє історичне місце. Hеставратори закінчують розбирання захисного шатра, під накриттям якого сходи перебували майже рік, ведуть роботи по боковим парапетам та вхідній групі, – написав пан Кириленко.

Кириленко зазначив, що в планах – повністю завершити реконструкцію Андріївської церкви до кінця року, цитує посадовця сайт mirkvartir.ua.

– … Гроші для завершення реконструкції Андріївської церкви закладені в бюджеті на 2017 рік Ми плануємо завершити роботи до кінця року Що стосується оглядового майданчика, з якої відкривається один з найкращих видів на Поділ, то її відкриють до” Євробачення, – сказав Кириленко.

Нагадаємо, в кінці грудня 2016 року було завершено реставрацію  знаменитих  чавунних сходів Андріївської церкви.

Джерело:  vechirniykiev.com.ua