З 10 січня абітурієнти можуть реєструватися на пробне ЗНО

10 Січня 2017 16:12

Одразу після зимових канікул, 10 січня,  майбутні абітурієнти можуть реєструватися на пробне тестування. Як і раніше, на зовнішнє незалежне оцінювання  виноситься 12 предметів. Обов’язковими залишаються оцінювання з української мови та літератури. А от між математикою та історією України випускники обиратимуть. Хоча, можна скласти пробні  іспити  одразу з обох предметів.

Ірина КОВАЛЬЧУК – методист Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти

– Обов’язковим з яких являється українська мова, і далі на вибір дитині дається. Другим предметом чи то історія, чи математика. А далі в залежності від того, які предмети дитина обирає. Загальна кількість їх становить три.  …Ми маємо реєстрацію на пробне незалежне оцінювання. Вона відразу після зимових канікул з 10 січня і триватиме до 31 січня…. Пробне ЗНО на відмінну від основного є платним. Але це основний тренінг перед основною сесією.

Зареєстровані учасники зможуть скласти тести з української мови та літератури 1 квітня. А з предметів на вибір – 8 квітня. Основна ж сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться наприкінці травня.

Джерело: http://odtrk.km.ua