Зірковий список – голосуй у Facebook!

24 Січня 2017 14:15

26_mainПроект під робочою назвою  «Алея зірок» ініціював   Михайло Захаревич, генеральний директор Національний театр ім. І. Франка.  Що це буде «Дню» розказав Михайло Васильович: «Уже розроблений макет.

Ідея така. Над входом у театр, там де зараз у нас висить  реклама, ми вирішили  на сірому камені золотими літерами вибити імена і автографи вдатних митців. Уже підготовлений  орієнтовний список  яскравих особистостей, які зробили значний  внесок у  розвиток Театру ім. І. Франка (це ми зробили для зручності і аби  нагадати людям про тих, хто працював у легендарному колективі у різні роки).

Наприклад, художник Йосип Шпінель, який на початку 1920-х оформив 12 вистав франківців у Черкаський період, коли театр із Вінниці переїхав до Черкас. Сценограф започаткував новий напрямок в оформленні постановок — об’ємний.  Це будуть прізвища не лише визначних акторів, режисерів, сценографів, а й письменників, драматургів, композиторів.  Серед пропонованих персоналій: письменник Остап Вишня, знамениті майстри — Амвросій Бучма, Наталія Ужвій, Нонна Копержинська, Богдан Ступка, сценограф Данило Лідер, композитор Платон Майборода, режисери Гнат Юра, Сергій Данченко та інші.

Планується, що кожен, хто любить наш театр може проголосувати, зайшовши на сайт або на  Facebook сторінки Театру ім. І. Франка і запропонувати ім’я майстра, яке внесуть до золотого переліку. Потім буде обговорення митців із громадськістю, а до кінця цього сезону відберемо 20—25 прізвищ, які до ювілею прикрасять  нашу «Алею зірок».

Відкриття відбудеться 2020 року і буде присвячено святкуванню 100-річчя Національного театру ім. І. Франка.

Джерело: День