5 цікавих фактів про макарони

13 Лютого 2017 17:58

Макарони можна знайти у традиційній кухні у різник куточках землі. Проте передовсім, їх вважають своїми у Італії. Найцікавіше про страву розповідає kuchniaplus.pl.

Макарони – один з найстарших продуктів. Його знаходять у селах у часи неоліту над берегами Жовтої ріки у Китаї. Кажуть, що там він був ще 4 тисячі років тому. За легендою, до Європи його привіз Марко Поло. Існують також свідчення, що макарони були відомі стародавнім римлянам. Також страву з води та борошна застосовували араби. Інша теорія стверджує, що саме завдяки арабам макарони потрапили до Європи.

Італійська кухня має близько 100 видів макаронів. Італійські макарони виготовляють з твердих сортів пшениці або манної крупи. Таке борошно грубше за звичне пшеничне борошно. Воно цінне своїми якостями та добрим смаком, кольором і здатністю додавати людині сил.

Для кольору в макарони додають натуральні барвники. Макарони прикрашають додатки з буряка, помідорів, шпинату, чорні фарбники з кальмарів.

 Макарони є доброю складовою дієти. У них містяться білки та вуглеводи. Це робить макарони цінним джерелом енергії. Виготовлені з цільного зерна, мають багато клітковини. Низький глікемічний індекс забезпечує повільне підвищення рівня цукру у крові, що захищає від ожиріння. Макарони з цільнозернової пшениці, приготовлені з пісним м’ясом та овочами, навпаки допомагають скинути зайву вагу.

Секрет доброго макарону – якісний соус. Італійці застосовують густі сметанкові соуси до макаронів таглателе, до макаронів виду пенне пасують солодші і рідкіші соуси. Проте найчастіше в італійській кухні макарони комбінують для випікання запіканок, виготовлення салатів та для супу.

Джерело: http://gazeta.ua