Афіша Києва на 6-12 лютого: вечір джазу та глінтвейну і ніч Святого Валентина

5 Лютого 2017 14:24
Афіша Києва на 6-12 лютого: вечір джазу та глінтвейну і ніч Святого Валентина

© Unsplash

Попереду новий тиждень, і він буде насичений яскравими культурними подіями.

Якщо ви ще не вирішили, куди піти в Києві на майбутньому тижні, НВ Style пропонує ознайомитися з афішею цікавих подій столиці на 6-12 лютого. Кожен день з понеділка по неділю може бути незабутнім.

АРТ: ВИСТАВКА ГЕОМЕТРІЯ ПРОСВІТЛЕННЯ

Де і коли: з 17 січня по 15 лютого в Музеї історії Києва

Геометрія просвітлення – це нові твори живопису киянина Андрія Сідерського, виконані в стилі Psychotronic art, і скульптура Богдана Андрійцева. Андрій Сідерський – відомий у світі майстер йоги з 40-річною практикою, розробник сучасних тренінгових систем з гімнастики йогів і засновник міжнародного тренінгового проекту Yoga23, ініціатор першої і найбільшої студії йоги у Києві та Україні, автор професійної літератури та езотеричних творів. Вже більше 13 років Андрій Сідерський створює роботи в жанрі абстрактного живопису в незвичайному, але оригінальному напрямку, названому художником – Psychotronic art (Психотронне мистецтво).


© Музей історії Києва

© Музей історії Києва

АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ #FLORA

Де і коли: з 24 грудня по 24 лютого в Арт-галереї Мануфактура

#FLORA – це вперше зібраний в повну колекцію в межах однієї виставки живопис української художниці Тетяни Василенко, яка розкриває тему завжди нової і непередбачуваної краси квіткових образів. Живописець заслужила свою популярність у світі як талановитий автор масштабних полотен, виконаних в манері абстрактного експресіонізму.

Ідея експозиції – бажання пізнати прекрасний світ досконалості і художньо уявити красу, створену природою. Автор працює у трудомісткій і унікальній техніці об’ємного живопису. Об’ємні елементи, долаючи умовні рамки картини, створюють ілюзію реальності, яка запрошує глядача майже відчутно насолодитися красою квіткових образів.


© Арт-галерея Мануфактура

© Арт-галерея Мануфактура

АРТ: ЛІТЕРАТУРНО-ТЕАТРАЛЬНИЙ ВЕЧІР ЗА НАБОКОВИМ

Де і коли: 8 лютого о 19:30 в Літпабі Крапка Кома

У середу в затишному київському Літпабі Крапка Кома відбудеться літературно-театральний вечір, присвячений творчості одного з найвидатніших письменників ХХ століття – Володимира Набокова. Гостей вечора чекає цікава лекція Михайла Назаренка – кандидата філологічних наук, доцента кафедри російської філології Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. А «живими» ілюстраціями до лекції стануть фрагменти роману Запрошення на страту у виконанні артистів театру Мізантроп.

У масовій свідомості Набоков існує як автор «непристойної» Лоліти або, в кращому випадку, як холодний стиліст, конструктор текстів, який байдуже грає з читачем. У цій лекції мова піде про справжнього Набокова – філософа і чародія, який, за його власними словами, шукав у книжках «зв’язок з іншими формами буття, де мистецтво (тобто допитливість, ніжність, доброта, стрункість, захват) є нормою».


© Литпаб Крапка Кома

© Літпаб Крапка Кома

ГАСТРОВЕЧІР ВИННИЙ ЕКСКУРС: ІТАЛІЯ. ФРАНЦІЯ

Де і коли: 10 лютого о 19:00 в Просторі Beauty HUB

10 та 17 лютого Beauty HUB спільно з WINETIME запрошує поговорити про Італію, Францію та про вина цих регіонів. В рамках зустрічей пройде дегустація вина цих двох країн, лекція про історію і виробництво вина, про те, як правильно обирати вино, подавати і поєднувати з різними стравами і закусками. Спеціальний гість вечора – Олексій Бондар, сомельє WINETIME.

10 лютого гості будуть дегустувати сухе біле вино Fantinel Pinot Grigio Saint Helen, сухе червоне вино Falesco Sangiovese, сицилійські оливки, сир Grano Padano, прошутто Сан Даніеле. А 17 лютого пройде дегустація французького вина і страв.


© Пространство Beauty HUB/Facebook

© Простір Beauty HUB/Facebook

ФЕСТИВАЛЬ: UAmadeFest СВЯТО ЗАКОХАНИХ

Де і коли: 11-12 лютого в галереї мистецтв Лавра

Свято закоханих – це фестиваль, де кожен знайде собі заняття по душі. В рамках фестивалю будуть працювати зони Fun zone: акустичний концерт, театральна постановка, активності з розіграшем подарунків, швидкі побачення, літературний вечір, унікальні фото-зони, майстер-класи та багато іншого; Kids zone : дитяча анімація, товари для дітей, атракціони, аніматори; Market zone: ярмарок одягу та подарунків; Food zone: гастрономія і вулична їжа; Education zone: освітні програми для дітей і дорослих; Beauty zone: салони краси, барбершопи та інше.


© UAmadeFest "Свято закоханих"

© UAmadeFest “Свято закоханих”

МОДА: ЮВІЛЕЙНИЙ UKRAINIAN FASHION WEEK

Де і коли: 4-8 лютого в Мистецькому Арсеналі та на інших локаціях

У цьому році Ukrainian Fashion Week святкує своє 20-річчя. На цьому тижні відбудеться свято історії українських дизайнерів, які об’єдналися, щоб зробити свою країну модною, щоб fashion-індустрія України виходила на новий рівень.

В рамках UFW відбудеться безліч показів, лекцій, дискусій, відбудеться презентація бізнес-посібника з експорту одягу і взуття до ЄС, будуть представлені арт-інсталяції, український тиждень моди відвідають іноземні баєри, журналісти, фотографи та спеціалісти інших сфер моди. З повною програмою подій можна ознайомитися на сайті Ukrainian Fashion Week.


© fashionweek.ua

© fashionweek.ua

МУЗИКА: ВЕЧІР ДЖАЗУ ТА ГЛІНТВЕЙНУ

Де і коли: 10 лютого о 19:00 в галереї Д12

10 лютого відбудеться концерт для всіх, хто любить хорошу музику і смачні напої. Цього лютневого вечора в галереї Д12 виступатимуть найкращі українські джазмени, прозвучить музика 30-х років, буде приготований ароматний глінтвейн, а за вікном тихо падатиме сніг.


© Svitlo Concert‎

© Svitlo Concert

МУЗИКА: ФОРТЕПІАННІ БЕСІДИ. ПАВЛО ІГНАТЬЄВ НА КВАРТИРНИКУ ПРИ СВІЧКАХ

Де і коли: 11 лютого о 19:00 на бульварі Дружби Народів

11 лютого на Квартирнику при свічках на бульварі Дружби Народів виступить відомий композитор і піаніст Павло Ігнатьєв. Глядачів чекає дуже затишний, камерний музичний вечір в домашній обстановці. На Квартирниках при свічках після концерту всіх пригощають чаєм, солодощами та фруктами.

Кількість місць обмежена, тому вхід тільки за попереднім записом (050-9636-222; 093-272-43-72). Карта з адресою буде відправлена повідомленням після бронювання.


© Фортепианные беседы. Павел Игнатьев на Квартирнике при свечах

© Фортепіанні бесіди. Павло Ігнатьєв на Квартирнике при свічках

ТЕАТР: КОМЕДІЯ НЕ ТУРБУВАТИ

Де і коли: 12 лютого в Київському драматичному театрі Браво

Чисто англійська комедія за п’єсою відомого драматурга Рея Куні. Глядачі вистави Не турбувати в буквальному сенсі застрягнуть в номері шикарного готелю Вестмінстер разом з найбільш винахідливим депутатом Англії.

І тут почнеться! Застали з напівроздягненою секретаркою на дивані і трупом журналістки у вікні? Припустимо: неприємно… А якщо двері вибиває її ненормальний чоловік-рокер? Ось це вже сумно! Ну, а якщо на тлі цього із сюрпризом нагряне Ваша ревнива дружина? Все, стрибаємо з Біг Бена? Але ні! Містер Річард Уіллі знайде виправдання всім людям, подіям і предметам, які опинилися в його номері в настільки непідходящу годину, коли він сам взагалі-то повинен бути в парламенті.


© Театр "Образ"/Facebook

© Театр “Образ”/Facebook

КІНО: НІЧ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

Де і коли: 11 лютого о 22:30 в кінотеатрі Кінопанорама

В ніч з суботи на неділю в кінотеатрі Кінопанорама будуть показувати фільми про кохання. У програмі показу: мелодрама Космос між нами, романтична комедія Неслабий пол, мелодрама Пробач за любов і мелодрама Вона його обожнює.


Кадр из фильма Космос между нами © STX Productions

Кадр з фільму Космос між нами © STX Productions

КІНОКЛУБ BLOW-UP

Де і коли: 12 лютого о 16:00 в кінотеатрі Кінопанорама

Кінотеатр Кінопанорама і Міжнародна організація Асоціація молодих науковців Інтелектуальне лідерство представляють проект – кіноклуб BLOW-UP. Кіноклуб створений з науково-пізнавальної та просвітницькою метою дивитися серйозне кіно усвідомлено, розуміючи природу символів, знаків і образів.

Показуючи кіношедеври, перевірені часом, які ввійшли в класику світового кіно, запрошуючи експертів з різних галузей мистецтва, організатори кіноклубу демонструють історію світового кінематографа, його досягнення, взаємозв’язок образів і кінотекстів, вплив на наступні кінороботи.

12 лютого в рамках кіноклубу відбудеться показ драми Пола Верховена – Стриптизерки.


Кадр из фильма Стриптизерши © Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.

Кадр з фільму Стриптизерки © Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.