Американський дієтолог розповіла, як легко схуднути при сидячому способі життя

3 Лютого 2017 17:50
© Wavebreakmedia/Depositphotos

© Wavebreakmedia/Depositphotos

Американський дієтолог Ребекка Скрітчфілд розповіла, як позбутися зайвої ваги при сидячій роботі.

За словами експерта, щоденне просиджування в середньому по вісім годин за робочим столом зовсім не сприяють схудненню. Більше того, стресова робота може спровокувати емоційне переїдання, яке обернеться додатковими небажаними сантиметрами, передає Prevention. У такому разі дієтолог радить щодня знаходити час для вправ і переглянути харчування, а також називає ще кілька способів, які допоможуть схуднути і зберегти фігуру при малорухливому способі життя.

1. Робіть 30-хвилинну зарядку щодня

Дієтолог рекомендує переглянути свій графік та виділити хоча б півгодини на фізичні вправи. Якщо ви не можете жити без серіалів і телевізора, можете поєднати приємне з корисним – робити комплекс вправ при перегляді улюблених шоу.


© Syda_Productions/Depositphotos

© Syda_Productions/Depositphotos

2. Більше ходіть

Щоб збільшити фізичну активність, експерт радить по можливості відмовитися від ліфтів і транспорту. Підніміться на кілька поверхів самостійно і ви неодмінно відчуєте втому в ногах, яка говорить про ефективність «вправи». Також, по можливості виділіть трохи часу, щоб трохи пройтися пішки до і після роботи.


© DragonImages/Depositphotos

© DragonImages/Depositphotos

3. Перегляньте харчування

Намагайтеся харчуватися корисними продуктами протягом дня. Наприклад, замість печива під’їдайте фрукти або сухофрукти, йогурти або сир. Обід, в свою чергу, можна урізноманітнити кашею і свіжими овочами.


© photographee.eu/Depositphotos

© photographee.eu/Depositphotos

4. Пийте багато води

Дуже часто люди плутають легкий голод зі спрагою. Щоб уникнути переїдання і підтримувати водний баланс організму – щодня пийте достатньо води. Поставте на робочому столі пляшку, щоб завжди пам’ятати про необхідність пити.


© KucherAndrey/Depositphotos

© KucherAndrey/Depositphotos

5. Гуляйте по офісу

Намагайтеся хоча б кожну годину – дві вставати і трохи ходити, адже безперервне сидіння шкодить здоров’ю. Такі прогулянки допоможуть знизити негативний вплив сидячої роботи і будуть додатково спалювати трохи калорій.


© michaeljung/Depositphotos

© michaeljung/Depositphotos
Джерело: http://nv.ua