Чоловічі поради. 9 недільних звичок успішних людей

14 Лютого 2017 17:25
Rawpixel, depositphotos.com

Rawpixel, depositphotos.com

Неділя – саме той день, коли варто навести порядок в своїй голові.

__56

Засновник Alibaba Джек Ма стверджує: «Майбутнє визначається тим, на що ви витрачаєте вільний час після роботи». Він радить присвячувати його самовдосконаленню. Згоден з ним, хочу лише додати, що неділя – той самий день, коли варто навести порядок в своїй голові, житті та, звичайно, справах і закласти фундамент успіху на майбутній тиждень.

Отже, почнемо:

1. Приведіть у порядок список справ

Перегляньте список справ за минулий тиждень і викресліть виконані. Найбільш важливі перенесіть вгору списку. Ви можете вести щоденник або завантажити додаток для телефону. Багатьом зручні такі додатки як Evernote або Trello. Особисто я користуюся звичайними нотатками в iPhone, розміщуючи тезисно завдання через крапки, а в кінці списку ставлю постійно повторювані справи, як наприклад оплати оренди або дня відвідування перукарні. По мірі виконання видаляю їх зі списку, звільняючи екран – це справжнє прибирання, візуально тішить око і підіймає настрій.

2. Розвантажте поштову скриньку

Більшість сучасних поштових скриньок самі групують листи. Але оптимально один раз присвятити цьому час і самому створити теки для вхідних листів. Якщо ви використовуєте різні поштові скриньки для життя і роботи, то краще розділити їх і в поштових клієнтах. Припустимо, я використовую для роботи два клієнта на iPhone – стандартний «Пошта» для робочих листів, куди приходять повідомлення про пропущені дзвінки на робочий номер, замовлення в інтернет-магазині, а також всі оповіщення з сайту «Inbox» для особистих. Якщо вам приходить багато небажаної пошти скористайтеся додатком «Unroll.me» – дуже простий у використанні і вкрай ефективний, ви просто або відмовитеся від небажаних розсилок одним кліком або створите окрему теку, куди будуть групуватися корисні листи від настирливих сервісів.

3. Розподіліть дні робочої зайнятості

Знаючи, що вас чекає на наступному тижні, ви знімете з себе тягар невизначеності, будете зібрані і підготовлені. З п’ятиденного робочого тижня два дні я віддаю на ділові зустрічі і роз’їзди, а інші три виділяю під операційну діяльність. Понеділок волію завантажити найскладнішими і неприємними справами, закривши які отримаю вітер в спину на весь тиждень.

Похваліть себе. Ви це заслужили

4. Підготуйте свою сумку

Для вас стане одкровенням, але сумка може важити набагато менше, якщо у неї заглядати у неділю. Це не туристичний рюкзак і вам не потрібні дві зарядки, на всяк випадок, для ноутбука і ще дві для телефону. Швейцарський ніж та штопор потрібні тільки якщо ви працюєте на державній службі. А місце більшості візиток у сміттєвому кошику, адже ви вже самі записали потрібні контакти в телефон та додали в друзі на фейсбуці. Спортивну сумку теж зберіть заздалегідь.

5. І свій гардероб

Складаючи план зустрічей на тиждень вперед, можна спланувати і гардероб. Якщо робота вимагає формального одягу – підготуйте комбінації сорочок і краваток до костюмів заздалегідь та начистіть взуття. Якщо робота допускає повсякденний стиль, зверніть увагу на ті дні, коли можуть відбутися зустрічі і підберіть гардероб до них з особливою ретельністю. Не носіть одне й те ж саме взуття щодня. Це допоможе збільшити термін життя вашого взуття і додасть комфорту вашим ногам. Одягайтеся завжди доречно і враховуйте прогноз погоди.

Тепер, коли ви готові до робочого тижня саме час приділити час корисним заняттям. Зазвичай для багатьох це священні години з сім’єю. Але якщо ви вільні, то це саме час аби стати краще.

6. Займіться спортом

Будь-який спорт не тільки розвиває фізично, але і робить більш стійкою вашу психіку. Саме в спортзалі можна закласти фундамент сили волі та характеру. Знайдіть вид спорту, який вам подобається та досягніть у ньому результатів, адже отримання результатів відразу на декількох напрямах збільшує задоволення від життя.

7. Почитайте

Просто усвідомте і погодьтеся з тим, що ваше здоров’я, навички та знання – це найвигідніше вкладення. Як будь-яке вкладення, воно або дорожчає, або знецінюється. Зробіть свій вік перевагою і вкладайте в нього стільки знань, скільки можете винести. Читайте художню та бізнес-літературу, підпишіться на канали бізнес-видань, на кшталт Harvard Business Review (є російська версія) і The Economist (огляд найцікавіших матеріалів за місяць робить Дмитро Дубілет у своєму Facebook) та на особисті профілі успішних людей. Купіть планшет і встановіть програми «Bookmate» і «Книги МІФ». Звикайте до аудіокниг. Ви не будете (але вам і не потрібно) володіти усіма знаннями. Але постійне читання зробить вас більш освіченим, ніж 99% населення планети, розширить світогляд.

8. Відпочиньте

Навчіться розслаблятися. Це може бути медитація, йога або сеанс масажу. Але ви повинні навчитися відпускати всі свої думки і розвантажувати голову. Вона заслуговує цього після напруженого робочого тижня та перед ще одним напруженим.

9. Виробіть режим

Є одне просте правило, що дозволяє відпочити – лягайте не в той день, коли треба вставати. Оптимальним часом відходу до сну вчені називають 10-11 годину вечора. Ще перед сном можна зробити пару процедур, які поліпшать якість вашого сну: не переїдайте на ніч та провітрюйте приміщення. І мій особистий лайфхак: купіть гарну подушку (типу серії Sleep Professor), з часом ви не зможете повірити, що добре висипалися без неї.

Похваліть себе. Ви це заслужили.

Джерело:   nv.ua