Для школярів безкоштовно показують картини Марчука

12 Лютого 2017 10:06
Для школярів безкоштовно показують картини Марчука

В лютому Шевченківський район оголосив місяць знайомства учнів з творчістю Івана Марчука. Для них вхід на виставку, розташовану в приміщенні центрального офісу Укрпошти, вільний. У планах – зустрічі і майстер-класи дітей з митцем.

За життя плодовитий художник написав понад 8 тисяч робіт, майже половина з яких розсіяна по світу. Визнання він отримав за кордоном і, незважаючи на спокусливі пропозиції, повернувся на Батьківщину. На виставці є змога ознайомитися з близько 50 його роботами, шістьма Марчуками з 10, як митець жартівливо називає періоди своєї творчості. Це пейзажі, портрети, філософські роботи, картини виконані у авторській техніці «пльонтанізм» («мама в дитинстві, причісуючи сестер, говорила, як в них «запьонталося волосся», звідси й назва», – пояснює художник), яскраві абстрактні полотна останнього періоду «Погляд в безмежність». Часто вони ставали пророчими: як портрет Ющенка на помаранчевому тлі ще напередодні подій 2014-го року, або страшний «Монолог» за місяць до Чорнобильської аварії. Але повсякчас Марчук повертається до улюбленої теми – змалювання хатинок і природи, особливо в зимову пору року.

Виставка відкрита до кінця лютого з 12.00 до 21.00 (крім понеділка) за адресою вул. Хрещатик, 36. 

– Було багато розмов щодо створення постійного музею майстра. У нас є ідея створити в Києві, в нашому районі хату – майстерню Івана Марчука, – пообіцяв голова Шевченківського району Олег Гаряга.

https://vechirniykiev.com.ua