Кращі і віддані друзі: список найвірніших собак

12 Лютого 2017 17:37

Кожен пес визнає і поважає свого господаря, по-своєму любить його. Однак є деякі породи, які відрізняються особливою відданістю. Саме з них і складено наш ТОП-10 найбільш вірних собак в світі, які будуть справжніми друзями дорослих і дітей.

Акіта

На першому місці в світі розташовується Акіта (представником породи був Хатіко з фільму). Це, мабуть, найкраща японська порода собак, яка відрізняється незалежним, гордим, самостійним вдачею, безстрашністю. Вони сильно прив`язуються до свого господаря, і дуже нудьгують без нього.

До вподоби собака компаньйон такої породи активна, дуже грайлива з юного віку до самої старості. Акіта потрібні постійний контроль і дресирування. Відповідаючи на питання, який пес підійде людям вольовим, впевненим і наполегливим, можна сказати, що це Акіта, адже інших він може не сприймати, як авторитетів.

Собака породи Акіта

Німецька вівчарка

На другому місці – Німецька вівчарка. Ці вихованці дуже вірні, розумні, за господарем підуть куди завгодно. Не дарма собак такої породи вибирають в якості помічників правоохоронним органам, митникам, військовим. Правильно навчений «німець» може стати чудовим охоронцем і захисником всієї своєї родини.

Німецька вівчарка крупним планом

Лабрадор

Третє місце в нашому списку займають по-справжньому сімейні собаки, які відрізняються особливою вірністю, відданістю – це Лабрадори. Хоча спочатку порода позиціонувалася як мисливська, після вона стала сприйматися як собака компаньйон для спорту, поводир, доглядальниця з дітьми. Ретрівер дуже добрий, грайливий, завзятий.

Собака породи Kабрадор лежить

Пес завжди порозуміється як з дорослими, так і з дітьми. Навіть до незнайомих йому людей, він ставиться лояльно.

Коллі

Коллі вона ж шотландська вівчарка уживається і добре ладнає не тільки з усією родиною, а ще й з іншими вихованцями. Вона злегка гордовито з підозрою ставиться до незнайомих людей, але коли причепиться і полюбить когось, то ніколи не зрадить. Вона сильно погано переживає самотність, дуже сумує за людською увагою. Бордер-коллі прив`язується не до одного конкретного людині, а до всієї сім`ї. Така собака постоїть за свого господаря в будь-якій ситуації.

Собака породи Коллі крупним планом

Бігль

П`яте місце заслужено віддамо Бігль. Такий вихованець беззавітно любить свого господаря, готовий бути з ним цілодобово. Він дуже доброзичливий, легко знаходить спільну мову з маленькими дітками, грає і балується з ними. Однак для того щоб виховати такого розумника, потрібно приділяти належну увагу дисципліні, і дресируванню.

Собака Бігль з цуценятами

сенбернар

Напевно, кожен з нас пам`ятає фільм «Бетховен», в якому головним героєм був пес породи Сенбернар. Собаки такої породи флегматичні, спокійні, дуже добродушні. Якщо господар не ображає пса, то він отримує самого відданого і люблячого одного до кінця життя. Сенбернар із задоволенням бере участь в дитячі витівки, не рветься до гніву, не проявляє агресії. Він розумний, розуміє команди, які йому задає господар, але не виконує їх сліпо, а оцінює ситуацію.

Сенбернар лежить на снігу

боксер

Боксери сильно прив`язуються до свого господаря, і готові померти за нього, якщо виникне якась б, то не було складна ситуація. Їх не можна віддавати або дарувати іншим людям, адже далеко від сім`ї вони стають агресивними і навіть можуть загинути. У певному сенсі вони ревнивці, тому що готові боротися за увагу і любов свого господаря. Тому дуже важливо з юного віку ввести такі собі правила спілкування, якщо ви не хочете, щоб пес наступні 20 років вас постійно облизував. Він ідеальний як сторожа або поводиря.

Боксер стоїть на траві

такса

На восьмій позиції пес з довгим тулубом і короткими лапками, який неймовірно сильно любить свого господаря. Таксами боляче відпускати власника навіть на короткий час, вона важко переносить тривале його відсутність. Вони дуже швидко схоплюють команди, легко навчаються. Запам`ятовують нову дію всього за пару хвилин, але не терплять, коли на них кричать або що-небудь грубо наказують. В такому випадку вони стають закритими і впертими.

Такса на галявині

ротвейлер

Розглядаючи найвідданіші породи собак в світі, важливо згадати ротвейлерів. Вони слухняні, кмітливі, спокійні, добре навчають. За свою сім`ю вони готові віддати життя. Ротвейлер – це собака компаньйон, з яким можна не побоюватися за дитину, відпускаючи їх ввечері на прогулянку.

За грізним зовнішнім виглядом ховається чуйна і вразлива душа, ротвейлери потребують любові, ласки, турботи. Єдиний нюанс, на який варто звертати увагу, грати з такою собакою потрібно акуратно, адже вона дуже сильна і досить важка, в пориві запалу, може просто не розрахувати сил і травмувати власника. З цієї ж причини ротвейлерів не тримають в сім`ях з маленькими дітками.

Собака Ротвейлер лежить

доберман

Завершує список Доберман. Він вважається, перш за все, відмінним сторожем. Незважаючи на те, що в фільмах, собаки цієї породи зазвичай показуються злими, це невірно. З огляду на їх високий інтелектуальний рівень, доберманів можна легко дресирувати. Вони врівноважені, спокійні, тому ніколи не ображають свою сім`ю, навпаки, завжди захищають. Ці пси віддані друзі і хороші захисники.

Собака породи Доберман крупним планом

Поганих, злісних порід собак взагалі не існує. Всі вони хороші, тільки потребують правильному вихованні, дбайливому зверненні, любові, ласки. Те ж саме можна сказати і за прихильність до сім`ї. Ті собаки, у яких менше виражено почуття вірності і прив`язаності, при відлученні від своєї сім`ї сумують, відчувають сильний психологічний стрес, а у яких більше – хворіють, а іноді навіть помирають. Тому потрібно любити і піклується про собаку будь-якої породи, і тоді вона відповість вам безмежною відданістю.

 http://murkots.xyz/sobaki/porodi-sobak-3/10007-krashhi-i-viddani-druzi-spisok-najvirnishih-sobak.html