Київрада забрала у Яна Табачника вісім гектарів землі

24 Лютого 2017 10:38
 
Парк-пляж в затоці Берковщина, який віддали Табачнику на 25 років. Фото: camrador.livejournal.com

Київрада розірвала договір оренди земельної ділянки на Дніпровській набережній з ДО “Міжнародний творчий центр Яна Табачника”. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Йдеться про 8,15 га в районі затоки “Берковщина”, які в 2003 році Київрада передала в оренду на 25 років міжнародної громадської організації “Міжнародний творчий центр Яна Табачника” (засновники – Ян Табачник, Йосип Кобзон і Авраам Фельдер) для будівництва, експлуатації та обслуговування елітарного клубу “Честь маю”.

Відзначається, що дане рішення не враховувало висновок Державного управління екології та природних ресурсів і не відповідало нормам Водного і Земельного кодексу України.

Згідно з цим, Київрада в 2005 році скасувала попереднє рішення і зобов’язала Головне управління земельних ресурсів КМДА припинити договір оренди відповідної земельної ділянки.

Як відомо, за задумом головного архітектора проекту Сергія Бабушкіна, на 8 га Дніпровської набережної планували звести висотку в 200 м (на нижніх поверхах офіси, а на верхніх готель), творчий центр, концертний зал на 3,7 тисяч і паркінг на 1000 місць.

7319bc5-tabachnyk2

1c4f724-centr-tabachnyka

Проект центру Табачника від Бабушкіна. Фото: archunion.format-maket.com.ua

Сегодня