Мінімальна пенсія в Україні одна з найнижчих у країнах Європи

2 Лютого 2017 11:10

 Мінімальну пенсію в Україні отримує 400 тис. осіб.Фото: ZetaBoards

Фото: ZetaBoards

Мінімальна пенсія в 1247 гривень, на яку в Україні живе майже 400 тисяч пенсіонерів, з урахуванням постійно зростаючих цін, дозволяє тільки скромно харчуватися. При цьому, навіть на засоби особистої гігієни її розміру може не вистачити, пише “Сегодня.ua” за результатами відповідного дослідження.

Видання зазначає, що мінімальна пенсія в Україні одна з найнижчих у країнах Європи, навіть після підвищення в цьому році на 100 грн.

“На цю суму можна скромно харчуватися цілий місяць. Пенсіонери можуть дозволити собі раз на день купувати хліб, стегенця і кілька разів на тиждень недорогі крупи і макарони. А ось на засоби особистої гігієни залишиться дуже обмежений бюджет – дорогі шампуні, зубні пасти з такою пенсією не “по кишені””, – сказано в публікації.

До того ж, навіть пенсіонерам з субсидією доводиться витрачати гроші на комуналку і проїзд. У середньому, після самих необхідних мінімальних витрат, на день “існування” у пенсіонера залишається рівно 30 гривень. Крім того, не враховується ще одна стаття витрат: на ліки.

Мінімальної пенсії також вистачить рівно на 12 походів у кіно (правда, при цьому доведеться голодувати, а в кінотеатр ходити пішки), або на покупку 45 доларів.

Купити новий одяг або взуття, навіть за умови тотальної економії, з мінімальною пенсією практично неможливо. Недорогі за сучасним марок жіночі черевики обійдуться в три мінімальні пенсії. Єдиний вихід – шукати взуття секонд-хендах.

Джерело:  ukranews.com