Психологи назвали п’ять особистісних якостей щасливих людей

2 Лютого 2017 16:14
© Syda_Productions/Depositphotos

© Syda_Productions/Depositphotos

Психологи назвали п’ять особистісних якостей, які властиві щасливим людям.

В ході дослідження експерти проаналізували зв’язок між характером і почуттям задоволеності життям більше 700 чоловіків і жінок у віці від 20 до 55 років. Таким чином вчені змогли виділити п’ять рис характеру, які роблять людину щасливою і допомагають досягти успіхів у різних аспектах життя, пише Independent.

За словами одного з авторів дослідження Скотта Баррі Кауфмана, якщо людині притаманна хоча б одна риса з п’яти – вона більш успішна і задоволена життям, ніж ті, у кого вони відсутні. Більше того, вчені впевнені, що характер піддається змінам, тому, якщо у вас немає необхідних рис, їх можна розвинути самостійно.

П’ять особистісних якостей щасливих людей

1. Ентузіазм

Ентузіасти зазвичай веселі, товариські і емоційні люди, тому вони легко заводять нові знайомства і швидше досягають поставлених цілей. Крім того, як показало дослідження, такі люди менш схильні до стресу, і вони завжди знаходять вихід з будь-яких ситуацій, що допомагає їм успішно рухатися по життю.


© Deklofenak/Depositphotos

© Deklofenak/Depositphotos

2. Любов до себе

Щоб бути щасливим, важливо любити і поважати себе, адже успіхів у будь-яких життєвих аспектах домагаються люди з гарною самооцінкою. В іншому випадку, люди впадають в депресію, замикаються в собі і часто ображаються на дрібниці.


© BestPhotoStudio/Depositphotos

© BestPhotoStudio/Depositphotos

3. Працьовитість

Працьовиті люди зазвичай цілеспрямовані, енергійні і відрізняються високим рівнем самодисципліни. Як показало дослідження, трудоголіки, в хорошому сенсі цього слова, більше задоволені життям, ніж інші люди.


© kaboompics/Pixabay

© kaboompics/Pixabay

4. Співчуття

Співчутливі люди дуже добрі, вони піклуються про інших і виявляють інтерес до оточення. Згідно з дослідженнями, людина, яка із задоволенням допомагає іншим, більше задоволена життям.


© pressmaster/Depositphotos

© pressmaster/Depositphotos

5. Допитливість

Жага нових знань і живий інтерес до подій сприяє збагаченню життєвого і робочого досвіду. Більше того, допитливість тісно пов’язана з товариськістю і ентузіазмом, що разом допомагають досягти будь-яких цілей.


© shotsstudio/Depositphotos

© shotsstudio/Depositphotos