Топ-6 романтичних місць України: незабутні враження для закоханих

11 Лютого 2017 15:32

Напередодні Дня закоханих досліджуємо цікаві місця, які можуть задовольнити як романтичні смаки, так і туристичну допитливість.

Буквально кожне місто, містечко і навіть село України – клондайк недосліджених романтичних місць, будівель, споруд, вулиць, озер, островів і ще багато чого.

Виходимо з того, що День закоханих у нас випадає на досить сувору з точки зору погоди пору. А тому найкомфортніше буде побродити романтичними місцями все-таки серед цивілізації. Тож до вашої уваги романтичні місцини українських міст.

1. Острів закоханих

Тернопіль

Острів розташований посеред Тернопільського ставу. В теплу пору року дістатись до нього можна спеціальним містком або на човні. Нині ж стають в нагоді наші цьогорічні морози – по кризі можна до острова дійти й пішки.

Острів закоханих – штучний. Його створили, коли відновлювали став після Другої світової війни.


За місцевими легендами саме на цьому острові живе “дух міста”. Існує повір’я: якщо закохані вдивлятимуться в дзеркало води, то зможуть побачити там своє майбутнє.

Крім того, недалечко від водойми є невеликий скверик. А в ньому росте ціле Дерево щастя. Можна навіть загадати бажання – про всяк випадок.

2. Фонтан “Амур” на Алеї закоханих

Дніпро

До 227-ї річниці міста (у 2003 році) тут відкрили Алею закоханих з фонтаном “Амур”. Нині ця зона відпочинку стала візитівкою міста.

На романтично налаштованих туристів тут чекають: фонтан Романтичних побачень, алея Приємних зустрічей, мідний “Рушник” з системою підігріву. Втім, тут є і лава виснажливих очікувань.

До слова про “Рушник”: він прямо під стрілами Амура і призначений для молодят. Дніпровці вже придумали легенду: цей рушник має велику силу – здатний мирити закоханих і навіки з’єднувати люблячі серця.

3. Пам’ятник закоханим

Харків

З’явився він у місті у 2002 році. Цікаво, що пам’ятник збудували за ескізом, який переміг у спеціальному конкурсі серед студентів-архітекторів.

Романтичні харків’яни спершу придумали такий “план”: треба стати під пам’ятник закоханим, загадати бажання і закріпити його міцним поцілунком. Втім, вандали змусили міську владу рятувати культурний об’єкт: обгородити його мармуровим бордюром з фонтаном. Тепер традиція така: побризкати губи водою з фонтану і поцілуватися – на довгі і повні любові стосунки.

4. Годинник та міст закоханих

Запоріжжя

На запорізькому мості закоханих, що у Вознесенівському парку, ви не залишитесь на самоті – дуже вже це популярне місце. Поруч з мостом – каскад з фонтанів “Райдуга”, але вони не працюють взимку. Втім запоріжці переконують, що аура любові нікуди не зникає звідси, не зважаючи на жодну пору року чи погоду.

У Запоріжжі ще є годинник – також романтичний пам’ятник. Спершу він просто відраховував містянам час, та згодом став музичним: тепер щогодини грає уривок з пісні “Коли весна прийде – не знаю…” – це неофіційний гімн Запоріжжя. Романтичності годинник набув завдяки запорізьким молодятам, які вважають його одним з головних атрибутів весільного рандеву.

5. Сквер “Лебедине озеро”

Кам’янець-Подільський

Сквер розташований біля мосту на краю каньйону річки Смотрич, між Старим і Новим містом. Він невеликий, але там є і водоспад, і озеро, і галереї та альтанки. В озері, власне, живуть лебеді. Їх ту дві пари – білі та чорні.

Зі скверу відкривається захоплива панорама каньйону і вигляд на Старе місто. На самісінькому краєчку скверу є скульптура білого оленя. Його вважають символом міста.

Весь скверик – це скупчення затишних лавочок, скульптур-амурчиків та іншої романтичної милоти. Є там і місток, обвішаний замками від закоханих, “на міцні стосунки”.

До речі, є у сквері і лавка для тих, хто посварився: вона збудована нахиленою до центру, тому як би далеко ви не сіли один від одного – все одно “сповзете”, доторкнетесь і помиритесь.

6. Тунель закоханих

Клевань, Рівненська область

Ця романтична місцина, щоправда, не в місті, але заради кохання ж варто ризикувати, чи не так? Про Тунель закоханих всі чули, та не всі відвідали. Якщо ви належите до таких – саме вдалий момент виправити цю туристичну білу пляму у своєму житті.

Звичайно, найкрасивішим тунель здається в час буяння весни. Але і вкритий зимовим кожушком – він теж прекрасний. Головне – не забудьте тепленько вдягнути себе і свою другу половинку.

Джерело: 24 Канал