У ЄС підтримали продовження санкцій проти РФ через агресію в Україні

7 Лютого 2017 12:10

Дипломати Європейського союзу пообіцяли підтримати санкції проти Росії за дестабілізацію конфлікту на Донбасі, попри невизначеність в питанні щодо відносин президента США Дональд Трамп з Москвою.

Про це повідомляє Assosiated Press.

Міністри закордонних справ ЄС заявили, що їхні економічні санкції мають залишатися чинними допоки президент Росії Владімір Путін не дотримається своєї обіцянки працювати над припиненням вогню на сході України і гарантувати відведення важкої зброї з лінії розмежування.

Глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріка Могеріні підкреслила, що ЄС ніколи не визнає анексії Кримського півострова, і наполягатиме на дотриманні Мінських домовленостей.

«Я не можу сказати, якої позиції в цьому питанні дотримується адміністрація США, але можу заявити про позицію європейців», — сказала Моргеріні.

«Велика Британія наполягатиме на тому, що немає жодної причини для послаблення санкцій», — сказав міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон.

Міністр закордонних справ Литви Лінус Лінкевічус описав розвиток подій в східній частині України як «вельми непередбачуваний».

«Це може спалахнути в будь-який час. Санкції мають бути збережені, якщо не сказати більше. Ми не бачимо жодних причин для скасування нашого перегляду. Ми не бачимо жодного покращення ситуації», — сказав він.

Нагадаємо, віце-президент США заявив, що санкції з РФ можуть зняти у разі співпраці в боротьбі з ІД.

Джерело:  /hromadske.ua