У Мистецькому Арсеналі продемонструють «Реальність ілюзій»

20 Лютого 2017 16:30
У Мистецькому Арсеналі продемонструють «Реальність ілюзій»

23 лютого у музейному комплексі «Мистецький Арсенал» відкриється ретроспектива виставка під назвою «Реальність ілюзій» відомого українського художника Олександра Гнилицького. Виставка триватиме до 26 березня.

Олександр Гнилицький заявив про себе наприкінці 80-х, коли в українське мистецтво прийшло покоління «нової хвилі». Протягом свого творчого шляху, окрім головної ідеї – живопису, автор звертався до найрізноманітніших видів, жанрів і технік, котрими сповна оперувала сучасна йому візуальна практика.

Один із напрямків творчості Гнилицького – особливий різновид «муляжної скульптури», створення кінетичних об’єктів у дусі неодадаїзму. В механіці скульптурної групи “Покажи своє” автор оголює ідею бажання як ще несформованого відчуття і конфлікт між “мертвою”, ляльковою технологією і “анімованою” плоттю.

Вся ця різноликість в її хронологічній протяжності і постає перед глядачем на великій виставці в Мистецькому Арсеналі. У неї є певний концептуальний стрижень, винесений в заголовок виставки – реальність та ілюзійність світу в їх взаємоперетворенні і взаємопроникненні. Саме він, цей стрижень, поєднує все це несповідиме і дивовижне різноманіття у цілісний – особливий і неповторний – художній світ Олександра Гнилицького.

Графік роботи: вівторок – неділя з 11:00 до 20:00.

Вартість квитка: 60 грн. Також квиток можна купити онлайн за посиланням. Також передбачені пільгові квитки, сімейні, безкоштовний вхід для певних груп населення, а також замовлення екскурсій – про читайте на сайті музейного комплексу.

https://vechirniykiev.com.ua/news/u-mystets-komu-arsenali-pokazhut-real-nist-ilyuziy