Україна регулюватиме ціни на ліки

3 Лютого 2017 09:04

Уряд підтримав пропозицію Міністерства охорони здоров’я України щодо необхідності внесення змін до Постанови КМУ № 862 від 09.11.2016 року, яка передбачає впровадження нового механізму державного врегулювання цін на лікарські засоби.

Згідно озвученої під час засідання Кабміну інформації, аптечним закладам буде надана можливість до 01 квітня 2017 року реалізувати залишки лікарських засобів, що були закуплені до моменту введення в дію в вищезазначеної постанови та затвердження реєстру граничних оптово-відпускних цін. Така норма стане гарантією безперервного забезпечення пацієнтів ліками. Другою важливою зміною буде одночасне, з 01 квітня 2017 року, введення в дію положень Постанови КМУ № 862 від 09.11.2017 року та Постанови КМУ № 863 від 09.11.2017 року.

Про це повідомляє директор Аптечної професійної асоціації України (АПАУ) Володимир Руденко.

З пропозицією щодо вищезазначених змін на засіданні Кабміну виступила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Вона також наголосила на необхідності внесення змін до порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін з метою приведення цін на лікарські засоби до економічно обґрунтованих.

«Прийняття вище згаданих нормативних актів дуже важливе, інакше аптеки можуть стати заручниками обставин та не матимуть можливості виконувати програми з забезпечення населення визначеною групою лікарських засобів в повному об’ємі», — зазначив Володимир Руденко.

Джерело:  socportal.info