Відповідь за обвал Шулявського мосту лежить на столичній владі і на мерові, зокрема

28 Лютого 2017 18:35

 Не дивлячись на те, що мер Києва Віталій Кличко звільнив свого заступника з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака   у зв’язку з частковим  обвалом Шулявського моста, винним у даній ситуації є  вся столична влада та мер зокрема. Так вважає керівник київського осередку Громадського руху М. Томенка «Рідна країна» Олександр  Федоренко.

«Влада знайшла винного і покарала його. Але є ще як мінімум десять шляхопроводів, які перебувають в аварійному  стані і продовжують загрожувати життю громадян.  А ще є дороги без асфальту, будинки в аварійному стані, застаріла каналізаційна мережа, Бортницька станція аерації… Все те чим київська влада починає займатися тільки після чергових форс-мажорів, але ніяк не задля їх упередження», – вважає Федоренко.

За його словами відповідальність за обвал Шулявського моста повністю лежить на київській владі, і на мері міста Кличку зокрема. Адже  всім було відомо про  аварійний стан цього транспортного об’єкта.

«Дивно виглядає те, що за обвал  звільнили заступника з транспорту, призначеного, до речі, на цю посаду  тільки у березні 2016 року. Адже  ця проблема існує як мінімум 10 років,  з вересня 2006 року, з часу першої пожежі під мостом. Також досить некоректними виглядають обвинувачення міського голови на адресу очільника районної адміністрації, оскільки після ліквідації районних рад у 2010 році райони та голови районів залишилися без власного бюджету і власних повноважень. В даній ситуації Кличко перекладає  відповідальність  з себе, хоча міг би чесно зізнатися у власній некомпетентності», – переконаний Олександр Федоренко.

Як відомо, ввечері 27 лютого у Києві частково  обвалився Шулявський міст.

24 вересня 2006 на торговельному майданчику, розташованому під мостом, виникла пожежа. Унаслідок лиха вигоріли одяг і взуття на площі 500 квадратних метрів, також було значно пошкоджено опори шляхопроводу.

23 квітня 2007 на речовому ринку, який знаходився під мостом, знову почалась пожежа. Внаслідок цього шляхопровід було суттєво пошкоджено, він втратив до 30% несучої здатності.