Якими моментами з особистого життя в соціальних мережах ділитися не варто

3 Лютого 2017 16:47
Особисте життя не повинне бути на очах у всіх

© Pixabay

Американські психологи розповіли, якими моментами з особистого життя в соціальних мережах ділитися не варто.

В останні кілька років на сторінках у соцмережах люди публікують практично всю значущу і не дуже інформацію про своє життя. Однак іноді відкрите інформування про особисті подробиці може підривати авторитет господаря акаунта і псувати стосунки з коханою людиною, друзями або колегами.

Портал Woman’s Health опитав досвідчених психологів і психотерапевтів і з’ясував, які речі про особисте життя краще не публікувати.

1. Інтимні подробиці. Ви можете бути в захваті від свого сексуального життя, прояви вашої близькості мимоволі можуть чути сусіди знизу. Але не варто посвячувати в інтимні подробиці всіх друзів по Facebook. По-перше, це може збентежити вашого партнера і погіршити довіру між вами. По-друге, це може негативно вплинути на майбутній секс, додати тривожності і не дати повністю розслабитися. Інтимні речі повинні обговорюватися лише з партнером, каже психолог Анджула Mya Сінгх Байс.


© Pixabay

© Pixabay

2. Сварки, конфлікти та образи. Публікувати що-небудь про сварки, розставання, розлучення та інші проблеми у стосунках – погана ідея, стверджує Анджула Mya Сінгх Байс. Після такого посту у ваших друзів у соцмережах неминуче складеться погана думка про вашого партнера і ваші стосунки. І якщо у вас з партнером все налагодиться, і самі ви вже забудете про конфлікт, друзі й родичі будуть це пам’ятати і сумніватися у щасливому майбутньому вашої пари.

3. Сімейні дебати. Щоб довести свою точку зору з якогось питання, не обов’язково створювати опитування у соцмережах і залучати інших людей у врегулювання розбіжностей між вами та вашим партнером. Навіть якщо це несуттєві проблеми, наприклад, чи варто застеляти постіль щодня або який відсоток із зарплат відкладати для накопичення.

«Коли ви хочете підтвердити свою правоту, шукаючи підтримки у друзів в соцмережах, ви демонструєте брак довіри до другої половинки і ганьбите кохану людину», – пояснює сімейний психотерапевт Джаред Хітман.


© Pixabay

© Pixabay

4. Пасивно-агресивні статуси. Пасивно-агресивна поведінка не передбачає відкритого невдоволення, явного гніву. Така поведінка характеризується завуальованою образою. Наприклад, ображена людина може опублікувати такий статус: «Не можу повірити, що мені доводиться миритися з цим!». Навіть без уточнень, кому це повідомлення адресовано, друзі можуть здогадатися, що це камінь у город партнера.

Експерт зі стосунків і психотерапевт Діон Метцгер каже, що такі публікації викликають у людей сумніви в міцності ваших стосунків. До того ж, партнер може почуватися винним у тому, чого не робив.

5. Будь-які подробиці у перший місяць стосунків. Навіть якщо вам дуже хочеться похвалитися новими стосунками, не робіть цього хоча б у перший місяць, радить Діон Метцгер. Навіть якщо людина дуже вам симпатична, поки ви не знаєте її достатньо, ви не можете бути в ній упевнені на всі 100%. Щоб позбавити себе від зайвих запитань оточуючих у разі сварки або розставання, не поспішайте повідомляти всім про нового коханого.

6. Фрагменти особистого листування. Уявіть, що ви сидите на роботі, а ваш партнер надіслав вам дуже дотепне і смішне повідомлення. Ви хочете, щоб всі дізналися, який кмітливий і спостережливий ваш коханий. Але не варто поспішати.


© Pixabay

© Pixabay

Клінічний психолог Дженніфер Гутман говорить, що подібні публікації без попередження партнера можуть підірвати довіру і навіть змусити турбуватися про те, якими деталями особистого життя ви можете поділитися ще. У здорових і щасливих стосунках межі того, що публікується в соцмережах, повинні обговорюватися. Перш ніж ділитися особистим листуванням, просто запитайте в партнера, чи він не проти.

Джерело:  nv.ua