Заступник НАЗК має подати у відставку

23 Лютого 2017 12:59

У будь-якій цивілізованій європейській країні високопосадовець, який представляє державу у сфері боротьби з корупцією, який контролює дотримання іншими чиновниками законодавства, але який водночас сам порушує його – неприпустимо. Посаду заступника Голови НАЗК має обіймати людина, які була би ледь не взірцем моральності, професійності та надійності. Натомість сідати пʼяним за кермо, наражаючи інших людей на небезпеку, сперечатися з поліцейськими, які тебе зловили на гарячому, – не є ознаками гідного борця з корупцією.

Про це лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко заявив в ефірі каналу «NewsOne», коментуючи питання політичної відповідальності і наводячи приклад скандалу із заступником Голови НАЗК Русланом Радецьким, якого затримали за водіння автомобіля у нетверезому стані.

На переконання Миколи Томенка, подібні випадки обов’язково мають тягнути за собою певні наслідки: і правові, і політичні. Першим логічним кроком мала би стати заява цього чиновника про звільнення з такої відповідальної посади, – вважає політик.

Довідково

Руслан Радецький – заступник Голови Національного агентства з питань запобігання корупції, колишній перший заступник прокурора прокуратури Деснянського району Києва, експерт громадської експертної ради при Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, уповноважений НАЗК у справах Європейського суду з прав людини та відповідальна особа з контролю та перевірки декларацій, моніторингу способу життя чиновників.