10 рецептів пісних сніданків на будь-який смак

12 Березня 2017 11:28
10 рецептів пісних сніданків на будь-який смак

Під час посту, коли варто відмовитись від продуктів тваринного походження, приготувати сніданок без яєць, молока та ковбаси стає трішки складніше.

Пропонуємо вашій увазі 10 рецептів для приготувати сніданків. Незважаючи на те що страви пісні, вони дуже ситні та смачні.

1. Пшоняна каша з гарбузом

Інгредієнти:

2 склянки води;
1 склянка пшона;
150 грамів гарбуза;
сіль за смаком.

Приготування:

Гарбуз почистити, помити і порізати шматочками. Пшоняну крупу пропити. Воду довести до кипіння, покласти в каструлю з водою гарбуз і пшоно, трішки підсолити і варити на середньому вогні 20-25 хвилин. Подавати кашу з медом.

2. Вівсяна каша з яблуками в духовці

Інгредієнти:

160 мілілітрів яблучного соку;
1,5 склянки вівсянки;
1 велике яблуко;
2 столові ложки меду;
1 столова ложка цукру;
1 чайна ложка кориці;
мускатний горіх і сіль за смаком.

Приготування:

У великій мисці перемішати вівсянку з яблучним соком, медом, цукром, корицею, мускатним горіхом. Яблуко помити, почистити і порізати на шматочки, додати до вівсянки, добре перемішати, трішки підсолити. Форму для запікання застелити фольгою і викласти суміш. В розігріту духовку поставити кашу і запікати близько 25 хвилин при температурі 180 ºС.

3. Гречана каша з печерицями

Інгредієнти:

300 грамів печериць;
2 склянки гречаної крупи;
4 склянки води;
2 цибулини;
1 морквина;
зубчик часнику;
олія, сіль до смаку.

Приготування:

Цибулю і печериці почисти і порізати на шматочки, моркву натерти на крупній тертці, все покласти в форму для тушкування, додати трішки олії і поставити в розігріту духовку на 15 хвилин. Дістати з духовки та додати гречку, залити гарячою водою, покласти зубчик часнику і поставити в духовку ще на 20 хвилин при температурі 150 ºС.

4. Бутерброди з квасолевим паштетом

Інгредієнти:

2 морквини;
1 цибулина;
1 склянка вареної або консервованої квасолі;
хліб пісний;
пучок петрушки;
олія, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

Цибулю почистити, помити і порізати дрібно. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і смажити до готовності. Квасолю за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції, додати моркву і цибулю, посолити, поперчити та ретельно вимішати. Викласти паштет на хліб і прикрасити подрібненою петрушкою.

5. Овочеві котлети

Інгредієнти:

200 мілілітрів води;
4 картоплини;
2 морквини;
1 цибулина;
1/2 лимона;
зубчик часнику;
4 столові ложки олії;
по 3 столові ложки консервованого горошку і кукурудзи;
3 столові ложки борошна;
зелень, панірувальні сухарі, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

Картоплю і моркву помити і відварити в кожушку до готовності. Картоплю почистити і розтовкти до стану пюре, посолити, поперчити і додати сік половинки лимона, добре перемішати. Моркву почистити, дрібно порізати і додати до картоплі, перемішати.

Цибулю почистити, порізати маленькими шматочками і додати до картоплі. Туди ж покласти консервований горошок і кукурудзу, подрібнену зелень, часник та ретельно вимішати. В окремій посудині перемішати воду з борошном, посолити, поперчити. З овочевого фаршу сформувати котлети, занурити в тісто, обваляти в панірувальних сухарях та смажити з обох боків на розігрітій сковорідці, поки не утвориться золотиста скоринка.

6. Бутерброди з печерицями

Інгредієнти:

житній хліб;
пісний майонез;
200 грамів печериць;
1 цибулина;
зелень цибулі та петрушки, сіль.

Приготування:

Хліб порізати і намазати пісним майонезом. Цибулю помити, почистити і нарізати тонкими кільцями. Печериці почистити і порізати дуже тонко, трішки посолити. За бажанням печериці можна трішки підсмажити. На змащений хліб покласти кільце цибулі, легенько змазати майонезом, викласти печериці, посипати подрібненою зеленою цибулею і петрушкою. Поставити у розігріту духовку на 15 хвилин, щоб хліб підсушився, а печериці змінили колір.

7. Бутерброди з печерицями і помідором

Інгредієнти:

100 грамів грибів;
2 помідори;
2 скибки пшеничного хліба;
зелень петрушки і цибулі, олія.

Приготування:

Гриби промити і відварити у підсоленій воді до готовності. Зелень помити і дрібно порізати. Помідори помити і розрізати на четвертинки. Хліб і помідори покласти на розігріту сковорідку з невеликою кількістю олії або взагалі без неї і трішки підсмажити. На хліб викласти шматочки помідорів і гриби, посипати зеленню.

8. Яблучні оладки[/b]

[b]Інгредієнти:

400 мілілітрів води;
50 мілілітрів олії;
100 грамів рідкого меду;
3 яблука;
4 столові ложки борошна;
1/4 чайної ложки соди;
ванільний цукор, сіль.

Приготування:

Борошно просіяти і перемішати з содою, водою і сіллю. Яблука помити, почистити від шкірки, порізати кільцями і посипати ванільним цукром. В сковорідку налити олії і поставити на вогонь. Яблучні кільця занурити в тісто і покласти в розігріту сковорідку, смажити до рум’яної скоринки. Перед подачею полити медом.

9. Мафіни з цукатами

Інгредієнти:

2 апельсини;
200 грамів борошна;
по 100 грамів родзинок, цукатів та цукру;
100 мілілітрів олії;
1 чайна ложка соди;
дрібка солі.

Приготування:

Родзинки залити гарячою водою на 30 хвилин, процідити і висушити. З апельсинів вичавити й склянку соку. Борошно просіяти і перемішати з содою. Цукор перетерти з олією, додати трішки солі і апельсиновий сік, перемішати та, поступово додаючи борошно, замісити тісто. Родзинки і цукати додати в тісто, гарно вимішати. Формочки для мафінів змазати олією і вилити тісто, враховувати, що тісто трішки підніметься. Поставити в духовку і випікати 45 хвилин при температурі 180 ºС.

10. Мультизернові крекери

Інгредієнти:

200 грамів житнього борошна;
200 мілілітрів води;
200 грамів насіння соняшника, гарбуза, кунжуту і льону;
50 грамів родзинок;
2 столові ложки олії;
1/2 чайної ложки солі.

Приготування:

Насіння трішки подрібнити, додати борошно з содою, воду, родзинки, олію, гарно вимішати, накрити рушничком і залишити на 20 хвилин. Присипати стіл борошном і розкачати корж завтовшки 2 см, з якого вирізати печиво. На деко викласти печиво і випікати 25 хвилин при температурі 170 ºС.

Смачного!

http://poradnyk.com.ua/kukhnya/793-10-receptiv-pisnykh-snidankiv-na-bud-yakyy-smak.html