Безкоштовні гуртки для маленьких киян

20 Березня 2017 17:25
Безкоштовні гуртки для маленьких киян

Куди віддати дитину на заняття, проблеми немає: вибір великий, були б гроші. Але не всі батьки знають, що в столиці достатньо безкоштовних гуртків комунальної власності. І більшість з них можуть відвідувати не лише діти з багатодітних родин чи діти, які мають інвалідність, а й «звичайні» школярі та дошкільнята. Тут можна отримати уроки хореографії, образотворчого мистецтва, підтягнути рівень англійської, навчитися грі в шахи, малюванню і навіть опанувати дзюдо та бокс. Лише у Дніпровському районі 30 клубів за місцем проживання, де є безкоштовні гуртки (цей район посідає перше місце за кількістю таких закладів комунальної форми власності), в Оболонському – 22. На сайті адміністрації кожного району можна ознайомитися з тим, які є безкоштовні гуртки.

Журналіст «Вечірки» побувала в одному з таких клубів.

«Маяк», клуб за місцем проживання (вул. Плеханова, 4б, 517-72-20), працює з 14.00 до 19.00. Цей клуб відвідують близько 80 дітей. Тут є такі гуртки: англійська мова (два рівні занять: безкоштовна для всіх підготовка домашнього завдання та рівень вище, ніж у школах, який безкоштовний лише для пільгових категорій, для інших – платно), малювання, рукоділля та заняття з підготовки до школи (для дітей з 3 років).

Креативні педагоги клубу вчать дітей робити власноруч красиві вироби з абсолютно звичайних побутових речей. Так, правильно склавши звичайнісінький ватний диск та прикрасивши його намистинкою, можна зробити гарненьку квіточку. А якщо декілька пластмасових чайних ложечок обгорнути кольоровим папером та скласти докупи, вийде чарівний тюльпан. Завдання клубу – виявити талановитих дітей, розвинути в дітях творчу складову, створити умови для гармонійного розвитку дитини.

Клуб «Червоні вітрила» розміщено у тому самому приміщенні, що й клуб «Маяк». Тут викладають сучасні (хіп-хоп) та бальні танці. Тут є величезний зал, обладнаний дзеркалами й станками для хореографії.

«Юність-1» (вул. Празька, 18, 574-00-80). Тут діють творча майстерня «Чарівниця», підготовка до школи «Вулик Чомусиків», гурток англійської мови, орігамі, танці для малят і студія хореографічних мініатюр «Перлинка».

«Ровесник-1» (вул. Червоноткацька, 27/2, 296-69-85). Направленість цього клубу спортивна. Тут можна опанувати карате, айкідо, пілатес, а також танці.

«Ентузіаст» (вул. Ентузіастів, 11, 295-67-44). Тут працюють гуртки виготовлення шкіряних виробів, квілінгу, м’якої іграшки, малювання, дошкільної підготовки та шахів.

«Робінзон» (вул. Будівельників, 32/2, 292-13-89). Клуб готує нерівно дихаючих до спорту та здорового способу життя. Тут можна підтягнути загальну фізичну підготовку, освоїти скелелазіння, велосипедний, пішохідний та водний туризм, історичне та геологічне краєзнавство, рукоділля.

«Орлятко» (вул. Шептицького,3г, 516-96-71). Тут діє 11 гуртків – 6 безкоштовних та 5 платних. А саме: бісероплетіння, студія дизайну, гурток гри на гітарі, фітнес, студія танцю, раннього розвитку, підготовка до школи + англійська мова + психогімнастика, малювання та інші. Зараз клуб відвідує 117 дітей.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Дніпровському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Деснянському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Дарницькому районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Подільському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Печерському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Шевченківському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Оболонському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Святошинському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Голосіївському районі за посиланням.

Повний перелік клубів за місцем проживання у Солом’янському районі за посиланням.