Боротьба з авітамінозом. Вісім продуктів, в яких міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових

1 Березня 2017 16:03
© JuliaLototskaya/depositphotos

© JuliaLototskaya/depositphotos

Експерти Бази даних продуктів харчування США назвали продукти, в яких міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових.

На думку фахівців, цей вітамін є потужним антиоксидантом і активно захищає організм від наслідків стресу, чим покращує фізичне та емоційне самопочуття, пише Business Insider . Крім того, вітамін С збільшує стійкість до інфекцій, підвищує імунітет і прискорює процес загоєння ран.

Експерти стверджують, що доросла людина повинна вживати від 65 до 95 мг вітаміну С на добу, а за один раз можна вжити до 3000 мг без шкоди для здоров’я. Щоб забезпечити організму достатню кількість аскорбінової кислоти, експерти назвали продукти, в яких міститься більше 50 мг вітаміну С у 100 гр.

Чорна смородина 180 мг


© belchonock/depositphotos

© belchonock/depositphotos

Червоний болгарський перець 128 мг


© JESHOOTS/Pixabay

© JESHOOTS/Pixabay

Капуста кале 120 мг


© fudio/depositphotos

© fudio/depositphotos

Брокколі 89 мг


© congerdesign/Pixabay

© congerdesign/Pixabay

Зелений болгарський перець 80 мг


© Pexels

© Pexels

Ківі 70 мг


© Alexas_Fotos/Pixabay

© Alexas_Fotos/Pixabay

Полуниця 59 мг


© cocoparisienne/pixabay

© cocoparisienne/pixabay

Цвітна капуста 48 мг


© Professor25/depositphotos

© Professor25/depositphotos