“Година Землі” пройде 25 березня з 20.30

24 Березня 2017 09:36
Київ вимкне світло разом з усім світом

Найбільша в світі екологічна акція “Година Землі” пройде 25 березня з 20.30 до 21.30 за київським часом. 

“Година Землі” – міжнародна екологічна кампанія, започаткована у 2007 році. Її мета – закликати людей усього світу проявити небайдужість до майбутнього планети і в знак цього вимкнути світло і побутові електроприлади на одну годину. У минулому році в акції взяли участь 178 країн, 7 тисяч міст і понад 2 мільярди людей.

Як відомо, організатори акції закликають цього дня на одну годину вимкнути усі електроприлади. Оскільки це абсолютно добровільна акція, люди самі вирішують, скільки і які електричні прилади вони вимкнуть, а міська влада ініціює виключення підсвічування міських об’єктів. Організатори акції в цілях безпеки не рекомендують відключати вуличне освітлення, аеронавігаційні вогні та світлофори.

Звичайно ж, саме по собі годинне відключення світла не може помітно поліпшити екологічну обстановку на Землі, але ця акція, на думку організаторів, допоможе зрозуміти багатьом жителям нашої планети, що економія електроенергії, в кінцевому рахунку, дозволить знизити шкідливі викиди в атмосферу Землі, і дасть можливість кожній небайдужій людині внести свій вклад в збереження здоров’я нашої планети.

https://vechirniykiev.com.ua