Куди піти в Києві з 1 по 9 квітня: Афіша заходів

31 Березня 2017 10:29

В перші дні квітня в Києві феєрично відкриється “Французька весна”, розпочнеться тиждень іспанського кіно, а також відбудуться фестивалі кави і вуличної їжі. Крім того, городян запрошують на прем’єру незвичайного вистави про кота, який гуляє сам по собі, і концерт відомої датської групи Blue Foundation.

Костюмований велопробіг до Дня сміху “Велопарад планет”

Всі учасники повинні придумати свою унікальну планету і “одягнутися” в неї, пошиття ексклюзивний костюм. Організатори закликають бути оригінальними і не соромитися приїхати на захід у божевільному вбранні.

Коли: 1 квітня, 11:00 – 18:00

Де: парк Шевченка

Скільки: безкоштовно

Велопробіг, Київ
Вадим Думанчук/Facebook

Відкриття фестивалю “Французька весна”

Вистава “Галілео” розповість історію відкриття вченого – теорії гелиоцентризма, згідно з якою сонце є центром системи планет, що обертаються навколо нього, і земля теж. Отже, за задумом режисера сфера – це небо, а акробати – зірки. Акробати будуть виконувати трюки на висоті 30 м, дійство буде супроводжуватися світловими проекціями.

Коли: 1 квітня, 20:30

Де: Софійська площа

Скільки: безкоштовно

Шоу “Галілео”
deus-exmachina.fr
Новини за темою: Організатори фестивалю “Французька весна” опублікували програму заходів у Києві

Ніч кіно: Твін Пікс

Організатори пропонують скористатися чудовою можливістю не тільки всю ніч дивитися фільми, заїдаючи свій інтерес необмеженою кількістю печива, кави та чаю. Спостерігати весь сюжетний драматизм авторських стрічок запрошують в непристойно комфортній обстановці: під нашаруваннями тепленькі пледів, вмостившись в одному з циферблатівських крісел або квітчастій дивані.

Коли: 1 квітня, 23:00

Де: простір “Циферблат”, вул. Володимирська, 49А

Скільки: 90 грн

Фото з відкритих джерел

Фестиваль кави на Арт-заводі “Платформа”

На фестивалі зберуться кращі майстри кавового світу. Їх завдання – інформувати гостей з останніми новинками, дати протестувати улюблений напій, зварений різними, в тому числі і немеханическими способами, а також допомогти оволодіти тонкощами кавового мистецтва.

Коли: 1-2 квітня, з 12:00

Де: Арт-завод “Платформа”, вул. Біломорська, 1

Скільки: 100 грн

Кава
Фото з відкритих джерел

Концерт Blue Foundation

Данські музиканти, які об’єднують у своїх композиціях електронну музику і рок, презентують у Києві альбом “Blood Moon”. Blue Foundation відомі своїми хітовими треками “Eyes On Fire” і “Bonfires”.

Коли: 2 квітня, 19:00

Де: клуб Atlas, вул. Січових Стрільців, 37-41

Скільки: 350-1000 грн

Фото з відкритих джерел

Тиждень іспанського кіно

До програми увійшли кращі іспанські фільм останніх років. Фестиваль відкриє прем’єрний показ картини Фернандо Гонсалеса Моліни “Пальми в снігу”. Також глядачам покажуть такі картини: “Труман” Сеска Гая, “Нічні історії” Мануели Бурло Морено, “Возз’єднання” Хонаса Труеба , “Нічого натомість” Даніеля Гузмана. В рамках фестивалю відбудеться ніч іспанських короткометражних фільмів.

Коли: 30 березня – 5 квітня

Де: кінотеатр “Київ”, вул. велика Васильківська, 19

Скільки: 80 грн

Кадр з фільму “Нічні історії”
Фото з відкритих джерел

Концерт Benjamin Faugloire Project

У рамках фестивалю “Французька весна” в Києві виступить тріо, яке дуже швидко здобуло кохання французької джазової публіки, і було обласкане місцевою пресою, а один авторитетний французький критик заявив, що “прослуховування їх музики, може зробити вас молодше”.

Коли: 5 квітня, 20:00

Де: клуб Sentrum, вул. Шота Руставелі, 11

Скільки: 300 грн

Фото з відкритих джерел

Концерт групи Stoned Jesus

Коли група Stoned Jesus оголосила про те, що планує невеликий тур на честь п’ятиріччя їх найуспішнішого альбому “Seven Thunders Roar”, їм тут же запропонували виступити у багатьох містах за кордоном. На даний момент дати розписані для 30 концертів. Єдиний концерт в Україні у рамках туру відбудеться 7 квітня.

Коли: 7 квітня, 20:00

Де: MonteRay Live Stage, вул. Прорізна, 8

Скільки: 120-250 грн

Stoned Jesus
Facebook

Прем’єра вистави “Кіт, який гуляє сам по собі”

Вистава “Кіт, що гуляє сам по собі”, створена за мотивами казки-притчі Р. Кіплінга, відкриває глядачеві магічний світ. Його оповідачі – це актори, музиканти і художник, що наче древні шамани створюють ілюзію іншого світу, щоб привнести красу цього. У виставі мистецтво театру ляльок нагадує традиційний ритуальний театр Індонезії, а гра тіней створює ефект живого мультфільму.

Коли: 7,9 квітня, 19:00

Де: центр сучасного мистецтва “Дах”, вул. Велика Васильківська, 136

Скільки: 120 грн

Фото з відкритих джерел

Mov–20: Better Person [Berlin] / Promise Keeper [London] / Palmo

Любителів синтовой музики запрошують на 20-й концерт із серії Movement. На цей раз київську публіку порадують виступом виконавця з Берліна Better Person, а також неординарного лондонського проекту Promise Keeper.

Коли: 8 квітня, 20:00

Де: клуб Closer, вул. Нижньоюрківська, 31

Скільки: 100-150 грн у передпродажу, 200 – на вході

Фото з відкритих джерел

Фестиваль “Вулична їжа”

Як завжди гостей чекає багато смачних страв, а також б’юті – і лаунж-зони. З новинок – тераса на даху та альтернативна сцена Istok Stage, на якій виступатимуть молоді українські колективи.

Коли: 8-9 квітня, 11:00 – 23:00

Де: Арт-завод “Платформа”, вул. Біломорська, 1

Скільки: 75 грн

Фото з відкритих джерел
http://ua.112.ua/zahody/kudy-pity-v-kyievi-z-1-po-9-kvitnia-afisha-zakhodiv-381221.html