Куди піти в Києві з 25 березня по 2 квітня: Афіша заходів

25 Березня 2017 10:14

На цьому тижні стартує довгоочікуваний фестиваль “Французька весна”, під час відкриття якого акробати будуть виконувати трюки на висоті 30 м. В столицю з презентацією альбому приїдуть відомі музиканти з Данії Blue Foundation, а в одному з кінотеатрів ексклюзивно покажуть фільм-концерт німецького рок-гурту Rammstein. Також рамках концертів нової британської музики в Києві виступить соул-співачка з Лондона Ray BLK. Редакція “Київ 112.ua зібрала заходи, на які неодмінно треба сходити в останні дні березня.

Барахолка “Кураж Базар”. Відкриття сезону

Як зазвичай на “Кураж Базарі” можна буде придбати як старі, так і нові речі. І це – не тільки одяг, але і елементи декору, меблі і навіть, наприклад, велосипеди. Батьки зможуть спокійно пошопінгувати, залишивши дітей під наглядом аніматорів. Ну і, звичайно ж, традиційно будуть функціонувати фудкорд, б’юті – і фото-зони.

Коли: 25-26 березня, 11:00 – 20:00

Де: Арт-завод “Платформа”, вул. Беломорская,1

Скільки: 50 грн

Фото з відкритих джерел

Виставка кактусів і сукулентів

На виставці будуть представлені ранньоквітучі кактуси – ребуцій, мамміллярії, ечеверії, крассули, сукуленти. Крім рослин на виставці можна придбати різноманітну літературу, отримати консультації по вирощуванню і догляду. У цей період також працює виставка акваріумних риб і рослин.

Коли: 23-26 березня, 11:00 – 18:00

Де: Київський міський будинок природи, вул. Рогнеденская, 3

Скільки: 15-25 грн

Фото з відкритих джерел

Фестиваль “Дні кіно про права людини”

Темою фестивалю документальних фільмів про права людини на цей раз стануть проблема екології. В цьому році слоганом заходу стала почасти провокаційна фраза “Прощай, людина”. Організаторам її навіяли слова активіста Романа Зінченка про те, що навколишнє середовище все одно себе відновить, але не позбудеться вона при цьому від людини – велике питання. В останній день фестивалю в Червоному залі Будинку кіно проходять безкоштовні покази фільмів-переможців. Про всі подробиці можна дізнатися за посиланням.

Коли: 24-31 березня

Де: Будинок кіно, кінотеатр “Кінопанорама” та “Київ”

Скільки: безкоштовно для пенсіонерів, студентів, школярів, учасників та ветеранів АТО, 20 грн – окремі покази у Будинку кіно та “Кінопанорамі”, 40 грн – покази у кінотеатрі “Київ”, 200 грн – абонемент на всі дні фестивалю до 15 березня, після 15 березня – 400 грн.

docudays

Концертний фільм Rammstein: Paris!

У київському кінотеатрі “Київська Русь” покажуть унікальний фільм-концерт німецького рок-гурту Rammstein. Стрічку протягом двох днів знімав в Парижі режисер Йонас Акерлунд. Зйомка велася одночасно з 30 камер під час виступів в рамках турне гурту Made in Germany у 2012 році. Кінотеатри для прокату концертного фільму вибиралися заздалегідь і Київ потрапив у цей перелік.

Коли: 29 березня, 19:30

Де: кінотеатр “Київська Русь”, вул. Січових стрільців, 93

Скільки: 250 грн

Група Rammstein на прем’єрі фільму-концерту в Берліні
Facebook

Фотовиставка “CANactions Місто. цінності”

Фотовиставка відображає місто і демонструє його головні цінності, серед яких пріоритетними є люди. Вона дозволить кожному знайти своє особисте загалом і знайти власні цінності в розрізі міста.

Коли: 25 березня – 8 квітня

Де: Американський дім,вул. Пимоменко, 6

Скільки: безкоштовно

Фото з відкритих джерел

Концерт Тһе ВЙО

Легендарний український реггі-колектив на чолі зі своїм незмінним лідером Мирославом Кувалдіним записав новий альбом. Презентація п’ятої платівки, яка називається “Зелений”, відбулася в лютому. Основна частина альбому – абсолютно нові пісні, проте в нього увійшли і кілька старих хітів, записані заново разом з музикантами-друзями The ВЙО.

Коли: 30 березня, 21:00

Де: Докер Паб, вул. богатірская, 25

Скільки: 125 – 1050 грн

The ВЙО
Фото з відкритих джерел

Selector Live: Ray BLK

Британська Рада та клуб Sentrum відкривають третій сезон концертів нової британської музики Selector Live. 31 березня в рамках проекту відбудеться виступ соул-співачки з Південного Лондона, переможниці BBC Sound of 2017 Ray BLK.

Коли: 31 березня, 20:00

Де: клуб Sentrum, вул. Шота Руставелі, 11

Скільки: 360-720 грн

Фото з відкритих джерел

Костюмований велопробіг до Дня сміху “Велопарад планет”

Всі учасники повинні придумати свою унікальну планету і “одягнутися” в неї, пошивши ексклюзивний костюм. Організатори закликають бути оригінальними і не соромитися приїхати на захід у божевільному вбранні.

Коли: 1 квітня, 11:00 – 18:00

Де: парк Шевченка

Скільки: безкоштовно

Асоціація велосипедистів Києва

Відкриття фестивалю “Французька весна”

Вистава “Галілео” розповість історію відкриття вченого – теорії геліоцентризму, згідно з якою сонце є центром системи планет, що обертаються навколо нього, і земля теж. Отже, за задумом режисера сфера – це небо, а акробати – зірки. Акробати будуть виконувати трюки на висоті 30 м, дійство буде супроводжуватися світловими проекціями.

Коли: 1 квітня, 20:30

Де: Софійська площа

Скільки: безкоштовно

Шоу “Галілео”
deus-exmachina.fr

Фестиваль кави

На фестивалі зберуться кращі майстри кавового світу. Їх завдання – ознайомити гостей з останніми новинками, дати протестувати улюблений напій, зварений різними, в тому числі і немеханічними способами, а також допомогти оволодіти тонкощами кавового мистецтва. Kyiv Coffee Festival-2017 стане майданчиком для 5-ти всеукраїнських змагань у різних категоріях, оцінювати які будуть судді-міжнародники. Тріумфатори змагань, як і в минулі роки, представлять Україну на чемпіонатах міжнародного формату, де збираються представники понад 30-ти країн.

Коли: 1-2 квітня, з 12:00

Де: Арт-завод “Платформа”, вул. Беломорская, 1

Скільки: 100 грн

Кава
Фото з відкритих джерел

Концерт Blue Foundation

Данські музиканти, які об’єднують у своїх композиціях електронну музику і рок, презентують у Києві альбом “Blood Moon”. Blue Foundation відомі своїми хітовими треками “Eyes On Fire” і “Bonfires”.

Коли: 2 квітня, 19:00

Де: клуб Atlas, вул. Січових Стрільців, 37-41

Скільки: 350-1000 грн

Фото з відкритих джерел