На Софійській площі встановлять півтисячі велетенських писанок зі стрічками. ФОТО

10 Березня 2017 15:00

8 квітня у самому центрі столиці відбудеться урочисте відкриття VII Всеукраїнського Фестивалю Писанок та Арт-перфомансу “585 Художників”.

Про це повідомляє Українська правда.Київ з посиланням на мистецький проект Folk Ukraine.

“Майже на місяць Фестиваль писанок перетворить великоднє містечко між двома дзвіницями на справжній “Писанковий рай” під відкритим небом. Загалом, фестиваль охопить 3 локації: Софійську, Михайлівську площі та Володимирський проїзд”, – йдеться в повідомленні.

На Софійській площі розміститься виставка з 374 величезних писанок та шатра з 50 тисячами традиційних писанок.

Фото  folkukraine.com

Крім того, в рамках проекту будуть представлені приватні колекції писанок видатних митців.

На Софійській площі також можна буде відвідати Музей з тематичними крижаними скульптурами та навчитися розписувати писанки у зоні майстер-класів.

На Володимирському проїзді розташуються 100 писанок-мальованок виконаних традиційними автентичними візерунками.

3 13 по 23 квітня тут працюватиме Великодній ярмарок завдовжки 500 метрів, де можна буде придбати сувеніри, смаколики, великодню паску та поласувати різноманітними стравами.

А також тематичні фото-зони з гігантськими кроликам та писанковими арт-об’єктами, зелені зони для відпочинку та радіостанція Folk FM.

На Михайлівській площі встановлять 111 писанок-мальованок, авторами яких є діти, тут також працюватиме дитяче містечко з понад десятком атракціонів.

Серед розваг для малечі будуть: колесо огляду заввишки 16 метрів, київська карусель, писанковий лабіринт з яскравих мега-олівців, зона дитячих розваг та багато інших різноманітних активностей.

Фото facenews.ua

Традиційно, для фестивалю буде побудований “Великодній тунель бажань”.

“Кожного року довжина тунелю зростає на метр, в цьому році тунель матиме 22 метри в довжину. Пройшовши писанковим тунелем, не забудьте загадати бажання, яке обов’язково здійсниться цієї весни”, – йдеться в повідомленні.

Фестиваль писанок триватиме 16 днів з 8 квітня по 23 квітня.