На які подарунки чекають українські жінки 8 березня

6 Березня 2017 18:16

Експерти Київського міжнародного інституту соціології з’ясували, чого хочуть українки на 8 березня.

Згідно з дослідженням КМІС, перші шість подарунків, які хотіли б отримати жінки – це квіти, турбота і увага, ювелірні прикраси, романтична подорож, гроші, туалетна вода або парфуми і косметика.

У лютому КМІС проводив аналіз громадської думки в Україні. Методом інтерв’ю було опитано 2020 повнолітніх респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей країни окрім АР Крим.

Дослідження показало, що квіти бажають отримати 23% жінок, 30% чоловіків мають намір їх дарувати; серед жінок 10% не чекають від чоловіків нічого крім турботи і уваги, і лише 6% чоловіків відзначили цей пункт.

Ювелірну прикрасу хотіли б отримати 9% жінок, така ж кількість чоловіків планують її дарувати. Про романтичну подорож мріють 7% жінок, серед чоловіків її планують організувати 6%.

Як зазначають соціологи, в цьому році українки стали більш меркантильними. Вперше серед подарунків-лідерів для жінок виявилися гроші, 6% представниць прекрасної статі хотіли б отримати гроші в подарунок, 5% чоловіків планують їх дарувати.

Туалетну воду, парфуми або косметику на 8 березня хотіли б побачити 6% жінок. Такий подарунок планують зробити 8%чоловіків.

9% жінок відзначили, що у них немає людини, від якої можна чекати подарунків. 5% чоловіків сказали, що їм нікому щось дарувати.

Заступник директора КМІС Вікторія Захожа зазначила, що, незважаючи на те, що Міжнародний жіночий день, як і інші популярні в Радянському Союзі свята, втрачає свою вагу для українців, жінки все ж не поспішають відмовлятися від свята і продовжують чекати подарунки до 8 березня.

Джерело: НВ STYLE