НАЗК перевірить декларацію нардепа Третьякова

17 Березня 2017 11:09

Член Громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції Павло Аніськович звернувся до НАЗК з проханням перевірити інформацію, поширену у ЗМІ, про ізраїльську нерухомість народного депутата, заступника голови фракції БПП Олександра Третьякова, яка не вказана в його декларації.

Зокрема, член ради НАЗК звертає увагу агентства на інформацію, поширену у ЗМІ, про те, що О. Третьяков у 2011 році придбав квартири 1701—1702 по вулиці Ha-Yarhon, будинок 19 в Тель-Авіві (Ізраїль), вартістю 5,5 млн. доларів США. Оплата квартир, згідно з інформацією журналістів, здійснювалася з рахунків офшорної компанії Structure One Corp., представником якої є Володимир Каретко, бізнес-партнер О. Третьякова та голова Святошинської РДА у м. Києві. Але ні в декларації О. Третьякова, ні в декларації В. Каретка вказана компанія та квартири не вказані.

Член Громадської ради при НАЗК нагадує про відповідальність суб’єктів декларування за подання завідомо недостовірної інформації у деклараціях. А тому він просить НАЗК розпочати перевірку згаданих фактів та встановити або спростувати можливе порушення закону народним депутатом.

Джерело: Рідна країна