Парубій злякався суду?

6 Березня 2017 16:28

Голова Верховної Ради Андрій Парубій як відповідач у справі про оприлюднення списків коаліціантів за позовом лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка попросив суд перенести засідання з огляду на те, що його представник «задіяний в іншому судовому процесі». Водночас жодного документа про те, що представник Голови ВР саме в час сьогоднішнього судового засідання представляє Верховну Раду в іншому судовому процесі, не було надано.

До речі, представником Голови ВР А. Парубія у суді виявилася та ж сама особа, яка представляла попереднього відповідача у цій справі – Апарат ВР – і яка запевнила суд, що не володіє жодною інформацією ні про попередній, ні про нинішній склад коаліції.

Коментуючи перенесення судового засідання на 13 березня лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко висловив думку, що Андірй Парубій опинився у патовій ситуації, оскільки неявку його представника можна тлумачити як страх прийти до суду, оскільки цілком очевидно, що Голова ВР боїться поінформувати українське суспільство про те, що таке нинішня коаліція парламенту.

«Важко сказати, чи це повʼязано з тим, що немає 226-ти заяв із підписами депутатів, чи з якимись іншими причинами, але факт залишається фактом: спочатку Голова ВР публічно заявляє, що коаліція існує і він готовий поіменно назвати усіх її членів, пізніше – що йому нібито забороняє Конституція оприлюднювати прізвища коаліціантів, а нині – коли суд вимагатиме від нього пояснити ситуацію, він просто злякався, не прийшов на засідання і не прислав свого представника. Тож сподіваюсь, що це останнє перенесення засідання, і 13 березня суд нарешті зрушить з місця у справі оприлюднення публічної та суспільно важливої інформації щодо списків діючої коаліції», — зазначив Микола Томенко.

Наступне судове засідання призначили на понеділок, 13 березня, на 11:40 (Окружний адміністративний суд міста Києва, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зала № 39).

«Рідна країна»