Сімейний бюджет. Сім речей, які успішні подружні пари роблять зі своїми грошима

11 Березня 2017 12:48
Сімейний бюджет. Сім речей, які успішні подружні пари роблять зі своїми грошима

© Pexels

Сімейне життя – це не тільки романтичні вечори, перегляд душевних фільмів і спільні подорожі. Це також побут, постійний пошук компромісів та управління спільним бюджетом.

Звичайно, жодної формули щасливого сімейного життя не існує. Однак є деякі кроки, які для створення вдалого шлюбу зробити все-таки варто. Зокрема, це стосується сімейного бюджету. Портал Business Insider поговорив з фінансовими експертами та дізнався, що успішні подружні пари роблять зі своїми грошима.

1. Вони відкриті одне перед одним. Щасливі сімейні пари на самому початку шлюбу, а в ідеалі – ще до весілля, розповідають одне одному про свої фінанси все: скільки заробляють, чи є у них борги або кредити та іншу інформацію про гроші. Щоб жити щасливо, важливо бути чесними одне перед одним. Тим більше, коли це стосується грошей – невід’ємної частини планування сімейного життя.


© Pexels

© Pexels

2. Вони постійно говорять про гроші і розділяють фінансову відповідальність. Гармонійне сімейне життя неможливе без чіткого розуміння, хто з подружжя сплачує рахунки за комунальні та інші послуги, хто купує продукти, на які особисті потреби чоловіка та дружини йдуть певні суми грошей, скільки грошей за місяць вдається відкласти. Успішні пари говорять про фінанси багато і приймають всі рішення разом.

3. Вони рухаються до спільної мети. Щасливе подружжя чітко розуміє, на що будуть витрачені їхні доходи. Вони планують покупки і вкладення, шукають компроміси і не роблять поспішних висновків без врахування думки партнера. Чи то купівля будинку, автомобіля, рішення завести дитину і так далі.


© Pexels

© Pexels

4. Вони перестраховуються. Звичайно, кожен з нас впевнений в тому, що його життю ніщо не загрожує і неприємності трапляються з кимось іншим. Але щоб у разі непередбачених проблем забезпечити гідне життя другій половинці і дітям, успішні люди оформляють страховку.

5. Вони не засуджують одне одного. Всі люди різні, і у всіх різні інтереси. Навіть якщо це сімейна пара. Успішні і щасливі партнери поважають вибір своєї половинки і приймають той факт, що частина сімейного бюджету йде на захоплення і потреби чоловіка/дружини.

6. Вони не витрачають все, що заробили. Успішні пари розуміють, що навіть та покупка, яка здається довгостроковою, може виявитися не такою вже й вічною. Вони розуміють, що в житті трапляються незаплановані витрати. Тому, дбаючи про майбутнє, щасливі сім’ї відкладають частину зарплат і не панікують у непередбачуваних ситуаціях.


© Pixabay

© Pixabay

7. Вони не забувають, що кохають одне одного. Управління сімейним бюджетом – справа нелегка, часто воно буває проблематичним і призводить до конфлікту. Щасливі пари пам’ятають про те, що, як би там не було, гроші – це засіб для досягнення цілей, а основна мета – це їх міцні та здорові стосунки.

http://nv.ua