Цікава статистика Duolingo: мови, які намагається вивчити світ

16 Березня 2017 12:46

Якщо у Вас є смартфон і Ви вивчаєте іноземні мови, то, напевно, у Вас встановлено Duolingo. У цей самий момент додаток, що намагається перетворити навчання у захоплюючу гру, можливо, нагадує Вам, що потрібно продовжити щоденну практику вивчення іспанської.

Як багато людей вивчають іспанську і де вони усі живуть? Нещодавно Duolingo відповів на ці запитання, опрацювавши статистику 120 мільйонів своїх користувачів з усіх країн світу. Компанія визначила найпопулярніші мови для кожної держави, серед 19 власний пропозицій (йдеться про кількість доступних мовних курсів на сайті компанії – прим. Козакоріум).

Англійська мова є домінуючою, із застереженням: для деяких користувачів англійська є єдиною мовою, яку Duolingo пропонує з перекладом на їх рідну мову. Наприклад, англійська є єдиним курсом доступним для тайських учнів. Це не змінює факт загального інтересу до англійської мови, яку вивчає 53% користувачів. Усе стає ще цікавішим, коли Ви поглянете на другий за популярністю мовний курс в кожній з країні. Французька мова впевнено отримує лідерство, далі йдуть іспанська, німецька та португальська.

Є деякі інші дивні речі в даних. Зверніть увагу на те, що на карті найпопулярнішою мовою в Швеції є…шведська. Це пов’язано з імміграцією, говорить Божена Паяк, керівник відділу досліджень Duolingo. “Один з шести шведських жителів в 2015 році народився за межами Швеції”, – пише вона. Інші країни з високим рівнем імміграції мають велику частку людей, які вивчають свої офіційні мови, додає вона, як Сполучені Штати і Норвегія.

Оригінал статті – www.weforum.org