Відібрано найкращі стартапи українців у конкурсі Egap Challenge

20 Березня 2017 09:57

Журі конкурсу Egap Challenge відібрало 15 кращих техно-проектів і стартапів українців, реалізація яких допоможе вивести на новий рівень інфраструктуру, освіту та взаємодію з довкіллям у нашій країні.

Фото: biggggidea.com

Конкурс-ініціатива Egap Challenge розрахований на 2 роки. Його мета — пошук найактуальніших напрямків і найкращих ідей за обраними напрямками. Це можливість для співпраці між стартапами, ІТ-підприємцями, експертами та представниками влади.

Наразі конкурс проводить другий сезон відбору техно-проектів. Із 300 ІТ-рішень зі всієї України обрано 50 проектів, з яких 15 кращих увійшли до інкубаційної програми. У фінальному квітневому Демо Дні визначать переможців і розподілять між ними 2 млн грн.

А поки пропонуємо ознайомитися зі стартапами та проектами, які пройшли відбір.

Інфраструктура

Smart Ticket

За допомогою цієї програми можна побудувати оптимальний маршрут подорожі. Мобільний додаток Smart Ticket прораховує всі можливі шляхи і вибирає найекономніший, найкомфортніший та найшвидший для вас варіант. У підсумку ви отримуєте тільки один смарт-квиток на всю подорож замість декількох.

Фото: biggggidea.com

CarPet

CarPet допоможе врятувати людину, яка потрапила в ДТП, коли очевидців немає, і жертва без свідомості. Пристрій кріпиться до автомобіля, й у разі аварії спрацьовують його датчики. Вони передають диспетчеру повідомлення про транспортний засіб, час, місцеперебування та причини події.

«Розумна Країна»

Цей сервіс дозволяє залишати онлайн-відгуки про користування послугами Укрзалізниці, Укравтодору та Укрпошти. Користувачі можуть вибрати певну ділянку дороги і вказати, яка з нею проблема: ями, немає асфальтового покриття тощо. За словами розробників, цей сервіс допоможе контролювати використання коштів на розвиток інфраструктури.

Фото: biggggidea.com

Освіта

iLearn

Це безкоштовна онлайн-платформа для підготовки школярів до здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Особливо вона стане у нагоді для дітей із віддалених сіл, інтернатів або тих, хто проживає на території АТО. У iLearn вже сьогодні є онлайн-курси з української мови та літератури, англійської мови, математики та історії України.

Фото: biggggidea.com

Casers

Являє собою веб-платформу для вирішення кейсів. Тут компанії, що пропонують свої завдання, розміщують проблемні кейси. А ті, хто вирішують кейси (студенти, випускники тощо) пропонують свої рішення. Далі замовник вибирає кращі з них. Для компаній ця платформа стане зручним пошуком нових ідей з можливістю оптимізації витрат, а для студентів — практичним застосуванням своїх пропозицій і можливістю працевлаштуватися.

Серед кейсів Casers є як комерційні, так і державні проекти.

Фото: biggggidea.com

E-мова

Зручний ресурс для онлайн-вивчення української мови.

«Все починалося як волонтерський проект навчання української мови, але потім до нас стали звертатися з питанням, чи можна вчитися дистанційно на наших курсах. І ми здивувалися, невже в Україні немає онлайн-курсів з мови? Як виявилося, не було, ми стали першими», — каже Анастасія Розлуцька, автор проекту.

Ресурс має попит серед українців, що проживають на окупованих територіях, російськомовних українців, іноземців. Користувачі порталу мають власний е-кабінет із навчальними матеріалами, практичними заняттями, відеолекціями і тестами.

«Буквоїд»

Корисний освітній ІТ-проект для дошкільнят. У вигляді гри «Буквоїд» навчає дітей розуміти світ і готує до школи. Проект містить понад 200 інтерактивних вправ, авторські казки, мультфільми, конспекти занять для батьків та вчителів, робочі зошити для дітей.

Фото: biggggidea.com

Довкілля

Ecoinfo

Являє собою інструмент громадського екологічного контролю. Він вимірює рівень забруднення повітря і систематизує дані. Якщо ви хочете дізнатися про якість повітря у місті, потрібно просто зайти на сайт і визначити своє місце розташування.

Наприклад, якщо рівень викидів шкідливих речовин у повітрі зашкалює, а поруч розташований металургійний завод, то можна написати відповідну петицію і зажадати провести перевірку екополітики на заводі.

Фото: biggggidea.com

«Дорогоцінний пластик»

Цей проект від одеських активістів, спрямований на переробку пластикових відходів і створення з них корисних речей для дому чи міста. За основу проекту взято ідею знаменитого дизайнера Девіда Хаккенса.

«Ідея в тому, щоб збирати пластик та робити з нього стильні і класні речі для міста. Ми прагнемо донести співгромадянам, що пластик — це не сміття, а ресурс», — говорить засновник проекту Євген Хлєбніков.

Фото: biggggidea.com

Animal-id.info

За допомогою цієї платформи господарі тварин можуть зареєструвати свого улюбленця, привласнити йому ідентифікаційний номер, знайти загублену тварину за допомогою ІД-жетона або вибрати нового друга з притулку.

«Ми створили ІД-жетон, який має QR-код. Якщо хтось знайде тварину з цим жетоном і просканує код, то відразу перейде на його профіль. Власник отримає на телефон оповіщення про місцеперебування його улюбленця та GPS-координати, де саме просканували його тварину», — розповідає співзасновник платформи Віктор Копач.

Znaideno

Znaideno дозволяє моніторити зміни площ лісів, які зменшуються через вирубку. Інформація передається оперативно, і це дозволить запобігти знищенню лісових масивів.

«Спочатку за допомогою супутника ми визначаємо велику локацію, де ведеться вирубка лісу. Потім вже виїжджаємо на місце і за допомогою дрона проводимо фотозйомку, створюємо ортофотоплан із деталізованим зображенням меж і визначенням точної площі вирубки. Інформація подаватиметься у вигляді відкритих даних, цим можуть скористатися вже місцеві органи влади і заявити про порушення», — розповідає проект-менеджер Вадим Остапенко.

Fractal

Цей кумедний конструктор — поєднання смарт-пристрою та Інтернету Речей. Наприклад, у створеній теплиці мікроклімат контролюється з телефону. Таким чином, за допомогою мобільного додатку можна вирощувати будь-які рослини.

«AгроЯрд»

Це відкрита і захищена торгова площадка-портал для фермерів. Він допоможе уникнути посередників в аграрній сфері, допомогти фермерам безпосередньо робити закупівлі, продавати врожай та обмінюватися досвідом.

За матеріалами: Вiggggidea.

http://www.epochtimes.com.ua