Вікенд киянина на 11 та 12 березня

11 Березня 2017 13:12
Вікенд киянина на 11 та 12 березня

Весняні вихідні не потребують особливої реклами. Бо сонце після трьох зимових місяців – це найкраще запрошення гуляти. Проте, “Вечірка” підготувала  для Вас найцікавіші фестивалі, івенти та лекції на вікенд.  До слова, нагадуємо і про столичні музеї, які у березні гостинно чекають відвідувачів на “дні відкритих дверей”.

Закликаємо птахів

Цієі суботи, 11 березня, у Національному музеї історії України влаштують досить незвичний захід – дитячий день «Птахів викликаю із теплого краю!». Юних киян навчатимуть якими обрядами наші предки закликали пташок із повернення з вирію. Маленькі відвідувачі побачать фігурки жінок-птахів із кістки мамонта, яким 20 тисяч років, скіфські і готські фігурки, іграшки у вигляді пташок кількасотрічної давнини, зображення птахів у традиційному мистецтві різних етнічних спільнот України та багато інших цікавинок.  Діти пограються у традиційні весняні ігри та поспівають веснянок. А на майстер-класі власноруч виліплять із солоного тіста традиційних «жайворонків».

Коли: о 12:00 – для дітей 5-7 років
та о 15:00 – для дітей від 8 до 11 років.

Де: вул. Володимирська, 2.

Вартість усієї програми + майстерка – 100 грн.


Піст у користь

Масштабне єднання сил добра цієї весни — KYIV VEGAN BOOM. Для Вас, для тварин і для планети представлять на одному фестивалі найбільший вибір веганських страв та продуктів, етичної, екологічної, та натуральної продукції, проведуть інтерактивні заходи, кулінарні майстер-класи, панельні дискусії, лекції та відкриті зустрічі. Приходьте з родинами, друзями і домашніми улюбленцями. На веганів-кулінарів та кондитерів чекає наш великий фудкорт. Зоозахисні та екологічні ініціативи знайдуть підтримку в зоні доброчинних проектів.

Коли: 11-12 березня, 10:00 – 20:00.
Де: IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вхід: добровільний внесок!


Всі. Свої | Весняні тренди

Навесні розквітають не лише першоцвіти. Саме час остаточно розігнати зимову сірість яскравими весняними кольорами. На маркеті «Весняні тренди» на вас чекатиме яскравий одяг, взуття та аксесуари від улюблених українських брендів. Знімаймо зайве, вдягаймо нове та яскраве – й нумо назустріч пригодам!

Коли: 11-12 березня, 10:00-20:00.
Місце: галерея D12 (вул. Десятинна, 12).

Вхід вільний


Фестиваль “ROBOfirst – більше ніж роботи!”

Два дні в Українському домі пануватимуть діти і роботи. Фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи!» — це масштабна міжнародна подія у сфері освіти, науки і техніки.  Талановиті, творчі, ерудовані діти віком від 6 до 16 років зі всієї України продемонструють свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування, інженерії і архітектури.  У рамках фестивалю буде представлено два найбільших світових конкурси з науки та робототехніки: Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League (для дітей 10-16 років) та Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League Junior (для дітей 6-10 років).

Коли: 10:00-16:30.

Де: Український дім

Вхід вільний


Кінопоказ «Роз’єднані часом. Поєднані Собором»

Цієї весни Музей Тичини пропонує відвідувачам новий формат кінопоказів, в рамках якого буде представлено київську серію невідомих режисерських робіт Сергія Параджанова. З метою створення дискусії-експромту по завершенню показу, назва фільму (вперше за історію музею) буде залишена в таємниці.  У суботу покажуть  одну з останніх режисерських робіт Параджанова, в якій автор тонко, з психологічної точки зору, спробував зазирнути в найтаємничіші думки геніального художника. Обговорення буде при(о)свячене геніальності, Параджанову, духовному світу Старого Києва кін. ХІХ ст. через призму сприйняття його Художником (не) свого часу.

Коли: 18:00

Де: Музей Тичини, вул. Терещенківська, 5, кв.1, 3

Вартість: 30 грн.


НЕДІЛЯ, 12

 Екскурсія-квест “Tabula Rasa”

Музей історичних коштовностей України запрошує на екскурсію-квест “Tabula Rasa”. З латини ця фраза  перекладається як “біла дошка”. Так древні римляни називали своє письмове приладдя – дерев’яну дощечку, вкриту шаром воску, на якій можна було писати. В переносному значенні цей вираз символізує опанування нових знань “з чистого аркуша”.  Вам пропонують ознайомитися з мистецькими скарбами України в незвичний спосіб – взяти участь у захопливому інтелектуальному квесті і, розв’язавши низку головоломок та логічних загадок, заповнити свою “білу дошку”. Виконати завдання допоможуть як короткі ознайомчі пояснення екскурсовода на початку кожного з етапів – Античність, Середньовіччя, Новий час, так і карта з підказками. Переможе той учасник або команда, які найкраще заповнять свою “білу дошку”. Насамперед, “Tabula Rasa” розрахована на підлітків та юнацтво. Це чудова нагода відпочити та розважитися в компанії старих друзів або ж знайти нових! Для участі потрібно зареєструватися за телефоном (044) 280-13-96 за посиланням: https://goo.gl/lQokZb.

Коли:  з 14:00–15:00

Де: Музей історичних коштовностей  України

Вартість:  60 грн.


Ірландські казки заради благородної цілі

Книгарня «Барбукан» спільно з «Кампанією проти дискримінації» продовжує проект «Читати, щоб бачити» і запрошує послухати ірландські народні казки у виконанні художника, письменника та просто жвавого козака Івана Семесюка. Гроші, зібрані під час читань, передадуть «Braille Studio» для створення студії для друку книжок шрифтом Брайля.

Коли: 12 березня, 12:00.
Де: книгарня Барбукан (вул. Почайнинська, 23).

Вхід вільний


Кінопоказ «Триклятий круглий стіл»

До постсвяткування 8 березня у арт-просторі Plivka  влаштують показ  фільму «Триклятий круглий стіл», класиків американської документалістики Д. А. Пеннебейкер та Кріс Гежедус.  Це своєрідний “знімок” часів, коли публічні дискусії про права жінок нагадували сучасні концерти рок-зірок. Вірші, поцілунки, матюки, політичні вимоги, чотири яскравих представниці другої хвилі фемінізму нещадно критикують мізогінного письменника Нормана Майера перед повною залою глядачів.  Наскільки цікавий та значущий цей документ епохи для сучасної української аудиторії?  Після перегляду фільму відбудеться дискусія «Війна стАтей: 40 років потому», де поговорять про досягнення та проблеми другої хвилі фемінізму, а також про роль документального кіно в творенні історії феміністичних рухів.

Коли: 17:00

Де: Plivka, вул. Васильківська, 1

Вхід вільний за попередньою реєстрацією.


Міфодизайн: Створення світів

Киян запрошують на незвичну лекцію.  На вас чекає занурення в міфотвір та міфореальність, в якій ми існуємо. Готові дізнатися, як створюють епічні легенди, всесвітні історії та народжуються культурні герої, зіркові політики і, навіть, мегабренди?  Gene Piletsky розкриває слухачеві світ людського “задзеркалля”: що таке міф, як він працює, як втілюється з слові, як заражає і піднімає маси людей, як змушує любити або ненавидіти, як конструює нову реальність і породжує віру, як робить з магії технологію, із повсякденного — релігію, а випадкову людину перетворює на гуру і чарівника.  Щонеділі о 14:00 впродовж трьох тижнів від 12 до 26 березня запрошуємо в паралельний вимір архетипів та механіки парадоксальної реальності.
Деталі та розклад за посиланням https://culturalproject.org/courses/mifodyzajn-stvorennia-svitiv

Коли: о 14:00

Де: Культурний Проект , вул Пушкінська, 31-В-1

Вартість лекції  250 гривень