Юлія Полякова представить проект естетики жіночого тіла

5 Березня 2017 10:45
 

 

Молода українська художниця Юлія Полякова, яка створює незвичайні, відверті жіночі образи в своїй ексклюзивній техніці, що пов’язана з інноваційно-гібридним поєднанням графіки та живопису, 6 березня в Музеї історії Києва представить свій новий проект «Задзеркалля».

«Задзеркалля» — проект про естетику жіночого тіла. На 13-ти полотнах зображені жінки в спокійних, розслаблених позах, які заглиблюються у свій внутрішній стан, аналізують власні почуття, хвилювання, емоції.

Ідея проекту в тому, що жінки цікаві одна одній у якості власного відображення. Погодьтесь, жінкам властиве таке явище як самозамилування. І в цьому випадку інша особа є дзеркалом лише з тією різницею, що її можна відчути на дотик — теплоту тіла, м’якість тканин, текстуру шкіри. І саме тут проходить межа між простою цікавістю і фізичною близькістю.

  Наскільки далеко можна зайти в цих дослідженнях? Обмежитись лише спогляданням чи дозволити собі щось більше? Це і є та межа дозволеного, що існує не тільки в нашому суспільстві, але і в нашій голові. І хоча на багатьох полотнах зображені наче б то різні дівчата, але, насправді, це просто різні сторони однієї людини – одного Я!

http://artslooker.com