Будинок Ігоря Сікорського в Києві повернули у державну власність

4 Квітня 2017 10:24

Будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського в Києві
Униан

Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України виконала рішення Київського апеляційного господарського суду, повернувши в держвласність будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського, першого в світі винахідника вертольота. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Раніше триповерховий будинок площею 1460 му Києві був власністю Міжнародного благодійного фонду “Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського”. У 2002 році між благодійним фондом та державним підприємством Міністерства оборони України “Готель “Козацький” був укладений договір оренди будинку, де народився і виріс всесвітньо відомий авіаконструктор.

За умовами договору, орендар повинен був відремонтувати та забезпечити охорону будівлі. Але впродовж 15 років Міжнародний благодійний фонд утримував будівлю в умовах антисанітарії, що призвело до її руйнування.

21 червня 2016 року Київський апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги військової прокуратури Київського гарнізону щодо повернення історичної цінності у державну власність.

http://ua.112.ua/suspilstvo/budynok-ihoria-sikorskoho-v-kyievi-povernuly-u-derzhavnu-vlasnist-381984.html