Дієтологи назвали три корисних продукта, які слід вживати щодня

20 Квітня 2017 09:25

Дієтологи назвали три корисних продукта, які слід вживати щодня

© Half Baked Harvest

Різноманітність продуктів дозволяє регулярно експериментувати з дієтою. Однак, за даними досвідчених дієтологів, існує ряд продуктів, які, незважаючи на будь-які експерименти з дієтою та зміни в меню, повинні незмінно залишатися в раціоні.

Дослідження Корнельського Університету показало, що середньостатистична людина понад 200 разів на день приймає рішення, пов’язані з їжею і напоями, вирішуючи, що, де, коли і скільки купувати, їсти і пити. В результаті, за даними авторів дослідження, багато рішень приймаються на «автопілоті», коли людина навіть не замислюється про це, і це призводить до переїдання і, як результат, зайвим кілограмам.

Дієтологи рекомендують внести ясність в свій раціон харчування і називають три корисних продукта, які незмінно повинні залишатися в раціоні кожної людини.

1.Вівсянка

Вівсяна каша – кращий вибір для сніданку, переконані різні дієтологи. Крім того, що вівсянку можна вживати, як самостійний продукт, її також можна взяти за основу і зміксувати з горіхами і медом, свіжими фруктами, молоком або зварити на воді без цукру, додавши, наприклад, чорничний або будь-який інший джем з низьким вмістом цукру.

Слід пам’ятати, що овес містить багато корисних речовин, а також вітаміни A, PP, E, C, B12, B6 та мінерали, включаючи цинк, фосфор, магній, хром, калій, нікель і кальцій. Крім того, у вівсянці багато білків і складних вуглеводів, завдяки чому відчуття ситості залишається надовго, а організм забезпечений енергією на весь день.

Також варто знати, що овес знижує рівень холестерину, виводить з організму токсини, покращує розумові процеси та пам’ять, володіє антистресовим ефектом, сприяє нормальному травленню і регулює обмін речовин, а також робить благотворний вплив на стан волосся, нігтів, шкіри.


© Pixabay

© Pixabay

2. Яйця

Тривалі суперечки на тему того, користь чи шкоду для здоров’я людини і, звичайно, для фігури приносить щоденне вживання яєць, призвели до масштабних досліджень американських вчених на цей рахунок.

Аналіз поживної цінності курячих яєць дозволив спростувати міф про те, що яйця не варто вживати щодня. Навпаки, як показали наукові дослідження, їх слід включити до свого щоденного раціону, адже регулярне вживання яєць допомагає підтримувати хорошу фізичну форму, сприяє зміцненню здоров’я та поліпшення пам’яті і розумових здібностей. Крім того, щоденне вживання в їжу яєць надає лікувальну дію на судини серця.

Нагадаємо, що яйця – джерело мікроелементів, вітамінів і мінералів, а також амінокислот і легкозасвоюваного білка. Це робить яйця ідеальним продуктом збалансованого сніданку, який корисний для здоров’я і не шкідливий для фігури.


© Pixabay

© Pixabay

3.Кефір

Кефір, на думку дієтологів, включаючи не тільки європейських, але і американських і британських фахівців, є одним з кращих варіантів для корисного сніданку – при чому для всіх членів сім’ї.

Кефір містить кальцій і, звичайно, пробіотики, що позитивно впливають на травний процес і формування міцного імунітету. За твердженням медиків, щоденне вживання кефіру сприяє зміцненню всього організму.

Американські дієтологи рекомендують вживати кефір на сніданок, як без добавок, так і в якості коктейлю, збитого з фруктами і навіть з овочами. Так, сучасні healthy-експерти роблять з кефіру корисні смузі з бананом і медом, фініками і полуницею, і навіть зі шпинатом.


© Pixabay

Джерело:  nv.ua