Лише жменька насiння льону на день здатна захистити вiд багатьох хвороб

7 Квітня 2017 16:44

Як з’ясували медики з унiверситету Айова (США), насiння льону ефективно протидiє розвитку атеросклерозу та гiпертонiї. Учасникам експерименту запропонували 12 тижнiв приймати лляненасiння, i виявилося, що рiвень холестерину у них знизився на 10%.

— Чи справднi лляне насiння може так ефективо чистити судини вiд холестерину?

— Вiдомо, що з вiком у судинах накопичується схожа на жир речовина — холестерин. Поступово вона звужує судини та навiть може закупорити їх, — каже Василь  Дем’янюк, лікар-фітотерапевт. — Саме холестерин є винуватцем розвитку бiльшостi серцево-судинних захворювань. А у насiннi льону мiститься речовина лiгнан, яка й сприяє зменшенню рiвня холестерину.

— А чим ще корисне лляне насiння?

— Воно вiдоме, як обволiкувальний та пом’якшувальний засiб, тому успiшно використовується для лiкування патологiй шлунково-кишкового тракту. Крiм того, завдяки унiкальному складу, це насiння має комплексну оздоровчу та навiть омолоджувальну дiю.

— Як саме застосовують насiння льонi — у вiдварах, настоянках, цiльними зернами?

— Вiдвари з насiння помiчнi при колiтах, ентеритах, виразках, отруєннях, закрепах. Рiч у тiм, що слиз, який утворюється у вiдварi, огортає слизову оболонку, одночасно маючи протизапальну та пом’якшувальну дiї. Крiм того, це прекрасний  ентеросорбент, який добре виводить з органiзму токсини, солi важких металiв. Вiдвар також вживають при кашлi як вiдхаркувальний засiб.

Для цього 2 чайнi ложки насiння розтирають та заливають склянкою окропу, вживають по 100 грамiв 2-3 рази день. Можна також 2 чайнi ложки насiння вiдварити в 300 грамах води, настояти 10 хвилин, процiдити i приймати по 100 грамiв натще — при сидромi лiнивого кишкiвника. Якщо у вас закрепи, щодня на нiч приймате по склянцi вiдвару (1 чайна ложка насiння та склянку окропу).

До речi, насiння льону — прекрасний антигельмiнтний засiб. Вiдвар згубно дiє майже на всi види глистiв, крiм аскарид. А ще насiння є помiчним засобом при лiкуваннi вiрусного гепатиту.

http://dobryjlikar.com/article/201704/3033-zhmenka-nasinnya-lonu-den-zdatna-zahystyty-bagatoh