На Софійській і Михайлівській площах відбудеться Всеукраїнський фестиваль писанок

4 Квітня 2017 11:36
У центрі столиці 585 художників покажуть великодні барви

З 8 по 23 квітня на Софійській і Михайлівській площах відбудеться Всеукраїнський фестиваль писанок 

Нинішнього року традиційний, фестиваль, який проводить мистецький проект Folk Ukraine за підтримки КМДА,  буде значно ширшим і цікавішим від попередніх.

Як розповів «Вечірці» організатор проекту Ігор Добруцький, він охопить велику територію – не лише Софійську та Михайлівську площі, а також Володимирський проїзд, перетворивши їх на справжній писанковий рай.

Родзинкою фестивалю стане арт-перфоманс, в якому візьмуть участь 585 художників з усіх куточків України. Митці матимуть можливість проявити себе у трьох напрямках: авторська писанка-мальованка, традиційна та дитяча. Тож зі збільшенням кількості робіт зросте  і кількість майданчиків арт-перфомансу.

– Гості фестивалю зможуть оглянути унікальну всеукраїнську колекцію традиційних писанок, яка представлятиме регіональні особливості нашої країни, – доповнив Ігор Добруцький. – Вона розташується під шатрами і буде налічувати понад 50 тисяч писанок, виконаних митцями та дітьми з усієї України. Причому, за умовами фестивалю, усі писанки, представлені у Києві, спершу пройдуть конкурсний відбір, і тільки найкращі потраплять до експозиції. Крім того, у рамках проекту будуть представлені приватні колекції видатних митців. У бажаючі матимуть можливість навчитися розмальовувати писанки у зоні майстер-класів.

На Михайлівській площі розташується дитяче містечко, в якому буде представлено 111 писанок-мальованок. Місто дитячих розваг налічуватиме більше 10 різноманітних атракціонів. Найцікавішими серед них будуть: зона дитячих розваг, колесо огляду заввишки 16 метрів, київська карусель, а також писанковий лабіринт із яскравих різнокольорових мега-олівців висотою від 1 до 2 метрів із тематичними фотозонами.

У Володимирському проїзді розмістять 100 писанок-мальованок, вкритих традиційними автентичними візерунками. Також тут відвідувачів фестивалю вітатиме гостинний Великодній ярмарок, на якому можна придбати сувеніри, смаколики, великодню паску та поласувати різноманітними стравами.

https://vechirniykiev.com.ua