Неймовірна Східна Європа: 9 крутих місць, щоб побачити цього року

8 Квітня 2017 15:49

Збираючись у відпустку за кордон, більшість прагне обрати щось екзотичне. Але якщо не приваблюють багатогодинні перельоти, не притягують ледачі пляжі і зовсім не хочеться покуштувати смажених тарганів та інших делікатесів, то в якості маршруту для подорожей варто звернути увагу на пам’ятки Східної Європи.

1. Місто Краків (Польща)

Краків – найстаріше, найкрасивіше і одне з найбільш історично важливих польських міст – згадується у літописах ще в VII столітті. Це місто славиться своєю культурною спадщиною, і саме тут можна побачити найкращі зразки готики, ренесансу та бароко.

2. Замок Бран (Румунія)

Замок Бран, розташований в центральній частині Румунії, вважається одним з найстрашніших замків у світі. За легендою, він належав Владу III, який увійшов в історію як Влад Цепеш або Дракула. Саме його образ надихнув ірландського автора Брема Стокера на написання всесвітньо відомого готичного роману «Дракула».

3. Місто Таллінн (Естонія)

Столиця і найбільше місто Естонії Таллінн – одне з найбільш добре збережених міст Європи. Старе місто навіть внесене до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А крім цього Таллінн часто називають Силіконовою долиною Європи, оскільки саме в цьому місті найбільша кількість стартапів на душу населення в Європі.

4. Хотинська фортеця (Україна)

Хотинська фортеця розташована на правому березі річки Дністер у місті Хотин у Західній Україні. Цей прекрасно збережений середньовічний комплекс називають одним із чудес України. Фортеця неодноразово ставала місцем зйомок фільмів, у тому числі і таких відомих, як «Д’Артаньян і три мушкетери», «Балада про доблесного лицаря Айвенго», «Стріли Робін Гуда».

5. Річка Увац (Сербія)

Увац транскордонна річка, що бере витоки у південно-західній Сербії і протікає через східну частину Боснії і Герцеговини. Долина Уваца – дивовижне місце. Русло річки проходить по цікавій кривій, і розглядати її з оглядових майданчиків, яких в околицях кілька – суцільне задоволення. Тут можна побачити найрізноманітніших тварин, тому подорож на річку Увац користується популярністю у любителів природи.

6. Моравський карст (Чехія)

У Чехії дуже багато цікавих міст і пам’яток. І одна з найяскравіших – Моравський карст в природному заповіднику неподалік від міста Бланско. У цьому природному комплексі понад 1100 печер і ущелин.

7. Мінськ (Білорусь)

Мінськ – найбільше місто і столиця Республіки Білорусь. І хоча сьогодні тут набагато менше іноземних туристів, ніж в інших столицях, проте у цьому місті є що подивитися. А ще Мінськ дуже подобається молодим мандрівникам, адже тут кипить нічне життя.

8. Острів Брач ​​(Хорватія)

Окремо від материкової частини Хорватії знаходиться дуже красивий острів Брач. У цього острова є унікальна особливість – пляжі, покриті білою галькою. А ще одна відмінна риса острова – його унікальна форма. Силует острова можна побачити у багатьох туристичних брошурах, і він став символом хорватського туризму.

9. Гора хрестів (Литва)

Це унікальне місце знаходиться приблизно в 12 км на північ від литовського міста Шяуляй. Тут можна побачити безліч хрестів, розп’ять, гігантські статуї. Все це принесли сюди католицькі паломники. Вважається, що тут знаходиться не менше 250 тисяч хрестів.

http://vsviti.com.ua/collections/69689