Згідно з висновками спеціалістів Американського інституту з вивчення раку, кращим продуктом, що продовжує життя, фахівці назвали доступну всім квасолю.
“Квасоля розташувалася на верхівці списку продуктів, що безпосередньо впливають на довголіття людини”, — заявили дослідники з США. Вони склали перелік з 10 продуктів харчування, вживання яких безпосередньо впливає на стан організму і на його схильність до тривалого існування.
Тож саме квасоля, на думку авторів, повинна бути присутня у кожному прийомі їжі. При цьому для зміцнення здоров’я, як вважають медики, підходить навіть консервована квасоля, яку вони рекомендують додавати практично в усі страви.
Корисні властивості квасолі обумовлена її складом: в ній міститься така безліч цінних нутрієнтів, що конкуренції з квасолею не витримує навіть очевидно корисні продукти, пише newsyou.info.
Цей вид бобових містить в собі крохмаль, вуглеводи, амінокислоти, каротин, майже всі необхідні людині вітаміни (А, К, Е, В1, В2, РР, В6, С) і мінерали (Ca, Fe, K, Cu, Zn, S ), а також легкозасвоювані білки, що перевершують за харчовою цінністю багато сортів риби і м’яса. “Вживання квасолі, завдяки вмісту в ній заліза, сприяє формуванню еритроцитів, надходження кисню в усі клітини організму, підвищенню імунітету”, — кажуть представники Американського інституту з вивчення раку.
Експерти вказують, що при проведених раніше наукових дослідженнях були знайдені докази того, що вживання квасолі допомагає при багатьох захворюваннях — наприклад, при ревматизмі, кишкових інфекціях, захворюваннях шкіри, бронхів. Крім цього, аргінін, присутній в складі квасолі, знижує рівень цукру в крові і надає інсуліноподібний ефект на процес обміну речовин, що захищає від розвитку діабету і ожиріння.
Відзначимо, що наступними в списку продуктів довголіття виявилися ягоди, червона капуста, гриби, зелень, насіння льону, горіхи, кукурудза, чай і цільне зерно.