У Києві пройде Kyiv Lights Festival

20 Квітня 2017 17:36
Митці з Бразилії та Японії оберуть найкращий "музичний малюнок" до Євробачення

З 12 по 14 травня в Києві пройде Kyiv Lights Festival перший міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва, включений в офіційну програму заходів, приурочених до Євробачення.

Кожен день на чотирьох майданчиках фестивалю (Контрактова площа, Поштова площа біля Річкового вокзалу, Михайлівська площа та Андріївський узвіз) будуть проходити конкурси. Один з них  міжнародний конкурс 3D-маппінгу і віджеїнгу, до якого запрошуються відеохудожники з усього світу.

Роботи учасників конкурсної програми Kyiv Lights Festival оцінюватиме міжнародне журі, що складається зі справжніх зірок візуальних видів мистецтв: директор фестивалю Visual Brasil, багаторазовий переможець конкурсів віджеїнга по всьому світу Рікардо Кансадо, відомий як VJ Eletroiman; відеохудожник, програміст і дизайнер інтерактивних медіа Нікола Павоне, відомий як Vj Luper, глава Асоціації проекційного маппінга Японії Мічіюкі Ішіта, а також Яніна Пруденко, куратор Відкритого архіву українського медіа-арту, куратор «Нової художньої школи», яка спеціалізується на викладанні медіа-арту в Україні. Крім основних призерів фестивалю за допомогою голосування глядачів буде визначено володаря “призу глядацьких симпатій”.

А ось хто саме покаже свої світло-музичні твори  це наразі інтрига.

– Поки що триває збір заявок від учасників конкурсу, – розповіли “Вечірньому Києву” у прес-службі фестивалю. – Інформація точну кількість учасників і країни, які вони будуть представляти, з’явиться наприкінці наступного тижня.

Подібні фестивалі вже кілька років збирають багатотисячні аудиторії в Берліні, Єрусалимі, Сіднеї та інших світових столицях.

https://vechirniykiev.com.ua