Вчені назвали десерт, який ефективно покращує пам’ять

12 квітня 2017 16:12

Результати дослідження, яке провели наукові співробітники Університету штату Мен, виявили несподіваний зв”язок між наявністю в раціоні людини молокопродуктів і пам”яттю. Про таке повідомляє hronika.info. Загалом, за даними фахівців, такого позитивного впливу на роботу головного мозку можна зазнати,
додаючи до раціону молоко, сир, йогурт і навіть морозиво.

У дослідженні вчені задіяли близько тисячі осіб віком від 23 до 98 років, усі вони заповнили анкету щодо свого раціону харчування, а тоді пройшли тести на перевірку концентрації, пам”яті та здатності до навчання. У результаті виявилось, що особи, котрі споживали молочні продукти 5 – 6 разів на тиждень, краще
за інших пройшли тест на перевірку пам”яті. А ті, хто споживав молокопродукти рідко, впорались із завданням у 2 – 3 рази гірше за тих, хто поповнював свій раціон даними продуктами 2 – 4 рази на тиждень.

Експерти припустили, що такої позитивної дії на роботу мозку людина зазнає через наявність в молоці магнію. А окрім цього додали, що такі продукти важливі для формування кісткової тканини, вони забезпечують організм вітамінами й білком, захищають серцево-судинну систему.

http://dobryjlikar.com