Вікенд киянина на 22 та 23 квітня

22 Квітня 2017 11:47

Книги, коти, музика і хокей – вікенд обіцяє бути дуже насиченим і яскравим! Тим більше, що погода має “виправитися” і таки повернути на літо. Принаймні, про це обережно натякають синоптики… а абрикоси та вишні цьому охоче вірять,  і перетворили мало не кожне подвір’я міста у філіал ботсаду. Крім того у Києві продовжується фестиваль Французька весна, а на Поділ повертається фестиваль Made in Ukraine.

СУБОТА, 22 квітня

Зірки світового балету у Києві

Знаковий балетний проект “Men іn Motion” знову в Києві! Зірки світового балету виконають номери класичних і сучасних постановок, що демонструють розвиток чоловічого танцю від початку ХХ століття і до сьогоднішніх днів. Проект створив прем’єр Королівського балету Великої Британії, киянин Іван Путров і присвятив його великим танцівникам минулого: Ніжинському, Нурієву, Баришнікову, Васильєву, Дауеллу.

Коли: 19:00

Де: Національна опера України ім. Тараса Шевченка
Вартість: 180–2800 грн.


В пошуках обновок

22 і 23 квітня вже одинадцятий раз на свіжому повітрі зберуться найкращі виробники усього українського, які вже п’ятий рік поспіль відшукує всією Україною блогерка Юлія Савостіна та команда проекту Made in Ukraine. Цього разу на фестивалі – перевірені за співвідношенням «ціна-якість» учасники із весняними та літніми колекціями.  Для дітей – велика розважальна зона з розвагами, іграшками та аніматорами, а для дорослих – ТРИ ЛАУНЖ-ЗОНИ.  Ввечері на вас чекає музика.
Коли:  з 10:00 до 20:00
Де: Контрактова площа

Вхід вільний


Кураж Базар і вишивка хрестиком

Цього разу Кураж Базар буде присвячений відкриттям: виробам своїми руками і майстер-класам. Організатори обіцяють алею різних занять: від вишивки хрестиком до конструювання собачої шапочки. Зголосилося до участі понад 370 продавців нових і вінтажних речей.  А ще в програмі  традиційний мопсопарад.  Усіх запрошують не лише покуражитися, а й весело зібрати гроші на весняне  взуття для знедолених дітей. Допомогу передасть Центр “Місто щасливих дітей”: http://mistoditey.org/

Коли:  11:00 до 20:00
Де: Арт-завод Платформа, вул. Біломорська, 1

Вартість: 50 грн.


Космос прийде на Десятинну

22–23 квітня з космодрому Всі. Свої | Локація стартує маркет декору та товарів для дому, що отримав назву «Космос: новий дім».  Організатори виставки креативлячи над створенням фестивалю запрошують киян обрати “меблі з капітанської каюти, освітлення з туманності Андромеди, кераміку з марсіанської глини, місячний текстиль та зоряний декор”. Обіцяють, що всі ці речі  зроблять ваш дім космічним – і в прямому, і в переносному сенсі.

Коли : з 10:00 до 20:00
Де: вул. Десятинна, 12

Вхід вільний


Фестиваль Подорожей

“З рюкзаком” – фестиваль про подорожі, створений  для молоді.  Учасникам, як мандрувати майже безкоштовно, навчатися в іноземному вузі за обміном, знайти роботу або волонтерський проект на іншому кінці світу. На вас чекають:  історії та лайфхаки від досвідчених мандрівників,
презентації організацій, що пропонують навчання, стажування та роботу за кордоном; конкурси з крутими призами та ще багато сюрпризів

Коли: о 11:00

Де: пр-т Академіка Глушкова,1 (ВДНГ),

Вартість: 80 грн.


“Kyiv Open Smile”

22 квітня у Києві, під Аркою Дружби Народів, відбудеться молодіжний фестиваль «Kyiv Open Smile».  Захід, присвячений Міжнародному дню сміху та розіграшів. Чудова панорама рідного міста, музика, посмішки – інгредієнти коктейлю під назвою «Kyiv Open Smile». На головній сцені фестивалю настрій створюватимуть виступи Київської Ліги сміху, студентських команд КВК, танцювальних колективів, театральних груп та видовищні номери циркових шкіл.  Активно провести час можна буде в інтерактивній зоні кумедного спорту та арт-жартів.

Коли: з  11:00 до 19:00

Де:  під Аркою Дружби Народів

Вхід вільний


Sikorsky mini-fest

22 квітня 2017 року Музей української діаспори (вул. Московська 40б) запрошує відвідати наш весняний Sikorsky mini-fest, присвячений видатному киянину – авіаконструктору та винахіднику Ігорю Сікорському. На майстер-класі з робототехніки та програмування від Центр робототехніки “Boteon”, Київ діти будуть мати можливість поспостерігати за роботами і власноруч (звісно, під керівництвом наставника) спробують запрограмувати і “оживити” власного робота. Дорослі та діти також зможуть взяти участь у розписуванні пряників – літачків та переглянути цікаві кінофільми з історії авіації.

Коли: з 12:00 до 16:00

Де: Музей української діаспори, (вул. Московська 40б)
Вартість: 40 грн. Майстер-класи – 50 грн.


Чарівні коти

22-23 квітня в Українському домі  відбудеться Міжнародний Чемпіонат породистих кішок 2017. На цей раз за підсумками двох днів виставки, будуть вибрані найпрекрасніші чарівники, які підкорять своєю красою серця експертів. До речі, власники не лише розповідатимуть про представників вподобаної вам породи, а й розкриватимуть таємні магічні якості своїх вихованців.

Коли:10:00 -17:00

Де: Український дім

Вартість: 60 грн., 40 грн.- пільговий.


НЕДІЛЯ, 23 квітня

У неділю у Києві розпочинаються поминальні дні. Містяни підуть на кладовища, щоб вшанувати пам’ять своїх рідних – і всі фестивалі і розваги відійдуть на другий план. Цей день, мабуть, краще перебути у тиші і гарних спогадах про рідних і близьких, яких нема з нами

Освячення “Стіни пам’яті”

23 квітня 2017 року о 12-й годині дня Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет проведе Всеукраїнський молебень за загиблими захисниками та здійснить освячення “Стіни пам’яті загиблих за Україну 2014-2017 рр.”, яка розташована на мурах Київського Михайлівського Золотоверхого монастиря. За три роки збройної агресії проти України загинуло або померло внаслідок бойових дій майже 3500 захисників нашої країни. У нас  не буде загиблих “невідомих солдат”. Ми пам’ятатимемо всіх. Їх фото та імена – на “Стіні пам’яті загиблих за Україну”, встановленій на мурах Михайлівського Золотоверхого монастиря…


Недільна читанка: Так добре бути разом

Книгарня-кав’ярня “Моя книжкова полиця” підготувала гарячу новинку від видавництва Читариум “Так добре бути разом”. Хороша і повчальна книжечка про дружбу, про те, що всі негаразди та непорозуміння зовсім неважливі, якщо ти справді когось любиш та піклуєшся. А ще про те, як страх за дорогих та рідних переважує всі інші страхи (навіть блискавки та грому!). Авторка історії Ютта Ланґройтер не тільки письменниця, але й психолог, тому її книжечки вчать діток поводитись у різних побутових ситуаціях, ладнати з братами чи сестрами, вміти миритись та пробачати.

Коли: з 12:00 по 12:45

Де: Пушкінська, 7
Вхід на читанку ВІЛЬНИЙ


Фотожурналістика на війні

У неділю відбудеться відкрита зустріч із військовими фотографами Ману Брабо і Нікласом Мельтіо. На зустрічі фотожурналісти покажуть свої роботи, зокрема недавні знімки з Донбасу, розкажуть про індивідуальні підходи в освітленні конфліктів і про сучасні стандарти фотожурналістики на війні.

Коли: 16:00

Де: Lightfield.Productions, вул. Польова, 21

Вхід вільний

https://vechirniykiev.com.ua/