Змінити настрій ароматом: 11 природних ароматів, які впливають на настрій

10 Квітня 2017 17:25

Lavanda-angliyskaya1

Ви помічали, що аромати магічним чином здатні викликати несподівані емоції і різко змінити емоційний фон? Ми підібрали 11 ароматів, які в момент допоможуть досягти будь-якого бажаного стану.

Лаванда допомагає заснути

Аромат лавандового масла допомагає заспокоїти розум і тіло для миттєвої релаксації. Що ще краще — концентрований запах лаванди рятує від безсоння. Останній факт був підтверджений дослідженнями за участю неспокійної студентської прошарки під час сесії.

Кориця сприяє поліпшенню роботи мозку

Ця коричнева спеція — справжня капсуль з суперсилою. Дослідники з Wheeling Jesuit University встановили, що запах кориці покращує моторику, зір, пам’ять і увагу.

Хвойний запах зменшує стрес

Японські дослідники відправили дві групки випробовуваних гуляти лісом: першу — листяним, другу — хвойним. Перші повернулися схвильовані і незадоволені, другі — свіжі і відпочили. Висновок у японських дослідників напросився сам собою.

Аромат свіжоскошеної трави піднімає настрій

Це по-перше. А по-друге, регулярне перебування в поле дії аромату свіжоскошеної трави допоможе запобігти зниженню розумових здібностей від втоми.

Цитрусові бадьорять

Аромат понеділка: навіть мертвого підніме з ліжка. Цитрусові допомагають виробляти і зберігати енергію стільки, скільки потрібно.

Ваніль робить добрішими

Ваніль робить життя солодшим, а вдачу добрішою. Вона допомагає балансувати на грані між зібраністю і розслабленням.

Гарбуз діє як афродизіак

Дослідження The Smell & Taste Treatment and Research Foundation показали, що 40 % чоловіків знаходять збудливим поєднання ароматів гарбуза і лаванди.

М’ята підвищує концентрацію уваги

М’ятний запах прочищає дихальні шляхи, що, в свою чергу, бадьорить і стимулює мозкову активність.

Жасмин усуває депресію

Аромат жасмину, по-перше, робить нас більш уважними, по-друге, допомагає боротися з поганими думками.

Яблука пом’якшують біль при мігрені

Людям, які страждають від нападів головного болю, варто тримати біля себе аромати з яскраво вираженою яблучною складовою. Крім болезаспокійливої дії, яблучний аромат допомагає знизити тривожність і викликає бажання з’їсти шарлотку.

Аромат оливкової олії втамовує апетит

Вчені Інституту харчової хімії в Німеччині виявили, що люди швидше насичуються стравою, коли вона заправлена саме оливковою олією. Більше того, ми вже злегка «наїдаємося» від одного тільки запаху, тому якщо активно нюхати сам малокалорійний салат, заправлений оливою, — залишитеся ситими.

Джерело: infokava.com