10 країн з найкращими кухнями світу від Yonderbound.com

6 Травня 2017 13:36

Ваша мати готує найкращу їжу в цілому Всесвіті і ми це знаємо, однак, якщо в один прекрасний день ви захочете спробувати щось новеньке, тоді ця стаття саме для вас.

Коли ви поїдете з своєї країни вам знадобиться кілька порад, щоб не загубитися в різноманітті смаків та ароматів.

Ми розкажемо вам про 10 кращих кухонь світу, що не залишать нікого байдужими. Отож, хто заслуговує на високе звання – найкраща кухня світу? Давайте розпочнемо.

В’єтнам

Основні інгредієнти в’єтнамської кухні наступні: креветки, паста, рибний соус, рис, зелень, тайський базилік, фрукти і овочі. Але в той же час, на відміну від інших азіатських країн, В’єтнам має одні з найздоровіших продуктів в цьому регіоні.

Основні страви та напої: Суп з локшиною, бутерброд з овочами та омлетом, жасминовий чай, в’єтнамські млинці та біла риба обсмажена в олії з зеленою цибулею.

Греція

В загальному ви можете спробувати усе – від салатів до гарячих страв, від солодощів до супів. Але якщо ви хочете щось більш традиційне, то спробуйте сувлаки. Знакова страва місцевого фаст-фуду, яку ви зазвичай можете знайти де-небудь на вулицях, в барах, в невеликих магазинах і кафе.

Основні страви та напої: грецький салат, мусака (традиційна запіканка), сувлакі, узо (бренді), ціпуро (місцева самогонка).

Італія

Важко говорити про італійську їжу, нею краще насолоджуватися. Традиційні кольори італійської кухні – червоний, зелений і жовтий завжди створюють хорошу суміш аромату і смаку. Зазвичай всі страви засновані на помідорах, тісті і оливковій олії. Головний секрет кухні в свіжості продуктів.

Основні страви та напої: піца, паста, панна-котта (вершковий десерт), вина, Сан – Пеллегріно (вода).

Японія

Японська їжа є дуже особливою, тому ви ніколи не переплутаєте її з іншою. Суші, сашимі, унагі… Але ця кухня не тільки про продукти і рецепти, вона також про місцеву культуру і традиції.  І це не дивно, що вони змусили весь світ їсти паличками замість ножів і виделок.

Основні страви та напої: соба і удон (типи локшини), фукацу (котлети з свинини), вагасі (цукерки з червоних бобів), унагі (річковий вугор), якіторі (страва з курки) та саке.

Франція

Ми всі знаємо, що Франція – столиця гурманів. Ну, принаймні, вона заслуговує цю назву. Круасан з маленькою чашечкою кави вранці – ось, що обов’язково потрібно зробити у Франції.

Вся найсмачніша їжа прийшла звідси: багети, макарони, праліне, мадлен, французька булочка з шоколадом і родзинками… Список величезний. Цибулевий пиріг і рибний суп – це звучить дивно, але французи знають, як зробити це смачно.

Основні страви та напої: Буйабес (рибний суп), усі сорти м’яса, ковбас та шинки, крок-месьє (гарячий бутерброд з яловичиною та сиром), тартар (сире м’ясо або риба, що подається з оливковою олією та спеціями) та вино.

Швейцарія

Швейцарія є країною, де перетинаються 3 різні культури, а також італійська, французька та німецька мови. Ось чому іноді буває важко визначити характеристику швейцарської їжі. Але крім шоколаду і сиру у них є чим пишатися.

Основні страви та напої: фондю (плавлений сир подається в загальний казан у який слід занурити хліб), Les R östis (смажена картопля), La longeole (традиційна швейцарська ковбаса зі свинини і фенхеля), шоколад, абсент та Rivella (газований на основі лактози).

Україна

Українська кухня надзвичайно калорійна і тому надзвичайно смачна. Різні випічка, супи, м’ясні страви та несподівана суміш смаків – усе це ви можете знайти у місцевій кухні.

Відомий у світі “російський борщ”, насправді є українською стравою та відрізняється від свого “побратима”.

Основні страви та напої: борщ, сало (шпик), вареники, зрази, горілка (міцна як пекло), сік з журавлини та чорний чай.

Китай

Це не випадково, що ви знайдете китайську їжу майже всюди. Але пам’ятайте, що є 2 типи китайської кухні – справжня і підроблена. Як визначити перший тип? Легко. Якщо ви перебуваєте в Китаї – все скінчено. Якщо ви перебуваєте в китайському ресторані вашого міста – вибирайте місце, де їдять китайські клієнти, а не туристи.

Основні страви та напої: локшина, тофу, суп “пташине гніздо”, чоп-суей (м’ясна страва з креветками  та овочами), чай та пиво.

Індія

Як ми пам’ятаємо, корова є священною твариною тут і більшість жителів Індії є вегетаріанцями. Традиційна індійська їжа використовує безліч різних спецій та ароматних соусів. Вони також великі любителі індійського домашнього білого сиру, що називається панір.  Рис є одним з основних продуктів індійської кухні.

Що стосується алкоголю – ви практично не знайдете його в Індії, майже ніде. Тільки штат Гоа славиться своїми напоями, тому що тут немає ніякого податку на алкоголь, на відміну від всіх інших штатів Індії.

Основні страви та напої: алу гобі (гарнір з картоплі та кольоровї капусти), безліч страв з рису, паннір баттер масала (найпопулярніша страва в Індії, яку виготовляють з томатного пюре, вершків та спецій), чернецький ром та чай масала.

Іспанія

З величезною різноманітністю ресторанів: від простої вуличної їжі до розкішного ресторану El Celler De Can Roca, який займає перше місце у топ 50 кращих ресторанів світу 2015 року, Іспанія може запропонувати  багато для гурмана мандрівника.

Основні страви та напої: тапас (традиційна закуска), паелья (іспанська різзота з морепродуктами), хамон, Сангрія (вино) та пиво.

Джерело:  kozakorium.com