10 способів виправити погане перше враження про себе

4 Травня 2017 10:28

T

Ми усі коли-небудь справляли погане перше враження. Але правда в тому, що працюючи над цим крок за кроком, можна виправитись та показати себе з кращого боку. І ось яким чином.

Щире вибачення виправить ситуацію

Погане перше враження може скластися з різних причин. Можливо, ви запізнилися на важливу зустріч з новими партнерами і раптом згадали, що не підготувалися до неї. Або ненавмисно сказали щось образливе чи невдало пожартували, а хтось прийняв це на власний рахунок. Та якою б не була причина, вибачитись потрібно якомога скоріше. Можна одразу зробити це особисто або відправити коротке повідомлення. Це краще, ніж ігнорувати свою помилку. Проте тут важливо не перегнути палицю, бо дуже просто ненавмисно зробити і без того делікатне становище просто жахливим. Вибачившись, потрібно рухатися далі.

Не будьте занадто суворим до себе

Через нерви ви, можливо, майже не дивилися у вічі своєму співрозмовнику, або щохвилини позирали на телефон в очікуванні важливого повідомлення. Що б там не сталося, не дорікайте собі за це. Поки ви будете перебільшувати масштаби наслідків та накручувати себе, ваш співрозмовник або група людей, до якої ви звертаєтесь, розділятимуть ваші думки. Візьміть до уваги те, що сталося, і пам’ятайте, що треба рухатися далі. Немає потреби привертати зайву увагу до себе. Зробивши висновки, варто відпустити це та продовжувати виконувати свої обов’язки.

Залишайтеся собою

Бути собою — найкращий спосіб уникнути незручних ситуацій. Краще за все — бути чесним та не соромитися того, що ви нервуєтесь і намагаєтеся справити приємне враження. Якщо ви відчуваєте, що ця зустріч буде не останньою, це вірний знак того, що ви поводитеся правильно. Природня та невимушена поведінка переконує ваших майбутніх партнерів у тому, що ви чесна та надійна людина. Маєте гарне почуття гумору? Не приховуйте його. Занадто балакучий? Пригальмуйте та уважніше слухайте інших.

Прийміть свої помилки

Ми впевнені у тому, що інші бачать нас такими ж, якими ми бачимо себе. Проте це не так. Вони бачать те, що ми показуємо, а ми, в свою чергу, намагаємося їм сподобатися. Якщо ви допустили помилку, вдягнувши повсякденний одяг на ділову зустріч, забудьте про це якомога скоріше та почувайтеся впевнено. Люди взагалі не будуть дивитися на ваш одяг, якщо вам комфортно, а ваша поведінка природня та спокійна.

Слідкуйте за мовою свого тіла

Взяти контроль над ситуацією можна за допомогою мови свого тіла. Слухайте уважно, дивіться у вічі своєму співрозмовнику, більше посміхайтеся та не схрещуйте рук перед собою. Тримайте щось у руках (наприклад, чашку кави або блокнот), якщо це допоможе менше хвилюватись. Так, варто докласти зусиль, щоби показати, що ви можете бути сором’язливим та схвильованим, але в той же час залишатися уважним та готовим до вирішення поставлених задач.

Спитайте думку інших

Маєте друга або довірену особу в колективі? Спитайте, що він або вона думають про вас. Якщо людина згодна з тим, що ви справили неприємне враження, попросіть її поговорити з людиною, перед якою ви допустили помилку. Проте робіть це тільки у тому разі, коли довірена особа добре знає потрібну вам персону. Правда в тому, що думка вашого друга ймовірно буде авторитетною, і до нього прислухаються, якщо він скаже, що ви не той, ким могли здатися на перший погляд. У разі успіху, такий підхід допоможе вам виправити те незручне становище, у яке ви потрапили.

Не ігноруйте нових колег

Замість того, щоб сховатися за офісною перегородкою та уникати контактів з колегами, наберіться сміливості, щоб вільно та спокійно починати розмову з ними. Так, ви схибили один раз, проте люди побачать, що ви щиро намагаєтесь виправити своє становище. Не будьте наполегливим, проте якщо ви маєте можливість тет-а-тет поспілкуватися з людиною, думка якої є цінною для вас, не втрачайте її. Так, щоби виправити своє хибне становище потрібно чимало часу. Проте ці зусилля окуповуються сповна.

Будьте спокійними

Чули вираз: “Потрібен час для того, щоб вам почали довіряти, проте достатньо секунди, щоб довіра зникла?” Це стосується також і ситуацій, коли людина справляє погане перше враження. Якщо ви маєте серед своїх колег людину, з якою хочете побудувати дружні або ділові відносини, будьте готові до того, що вам знадобиться час. Після того як ви вирішили, яким ви хочете бути в очах цієї персони, впевніться у тому, що ваші дії ведуть вас до мети. Для цього потрібен час. Проте довіра буде рости, а про вас складатимуть дедалі приємніше враження.

Використайте можливість попрацювати над проектом разом

Якщо ви справили погане враження на вашого нового колегу, знайдіть можливість попрацювати над чимось удвох. Якщо ви обидва однаково відповідальні за результат спільного проекту, то вам вкрай необхідно побудувати довірливі стосунки один з одним. Через деякий час це дозволить йому побачити вас у кращому світлі. Разом працюючи над проектом та досягаючи успіху, ви ймовірно станете гарними партнерами, а повага і довіра до вас зростатиме.

Запитайте себе, чи варте воно вашої енергії

У результаті нервового напруження ви, ймовірно, могли скласти враження егоцентричної людини, тому що багато говорили про себе і свої проблеми. Проте замість того, щоби перейматися з цього приводу, прийміть те, що це сталося, і рухайтеся далі. Так, ми всі хочемо подобатися іншим у будь-якій ситуації. Проте у разі провалу краще спитати себе “чи варто мені цим перейматися?” Чи дійсно так важливо те, що саме ця людина тепер думає про вас погано? Якщо ви дійсно докладали зусиль, щоб сподобатися колегам, прийміть це і пам’ятайте, що неможливо догодити усім.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Джерело: http://www.uamodna.com/articles/10-sposobiv-vypravyty-pogane-pershe-vrazhennya-pro-sebe/