10 вагомих причин відвідати Київ

11 Травня 2017 12:05

Київ – серед найважливіших культурних центрів Східної Європи. Українська столиця залишається однією з найбільш недооцінених міст на континенті.

Про це пише журналіст Павло Федикович у своїй статті на Lonely Planet.

Через політичну нестабільність в Україні, Київ втратив частину своєї туристичної привабливості за останні роки. Але древня українська столиця і господар Євробачення-2017 – абсолютно безпечна для відвідин, і чекає цікавих мандрівників, щоб розкрити свою багату і яскраву історію,
– пише оглядач.

Десять причин відвідати Київ

Легенди Андріївського узвозу

Андріївський узвіз – одна з культурних перлин столиці України. Кожен будинок тут може розповісти історію, кожен куточок приховує легенду. Тут ви можете помилуватися архітектурою Андріївської церкви і купити сувеніри ручної роботи від одного з місцевих ремісників.

Українська кухня

Українська їжа не тільки смачна, але ще доступна за ціною. Якщо ви приїхали у Київ, неодмінно спробуйте традиційні української вареники і легендарний борщ. Також для Києва є традиційна вулична перепічка.

Місто золотих куполів

Таке прізвисько відображає архітектурну пишність церков Києва, а також популярність української столиці для православних християн.

Кожен може помилуватися красою монастирського комплексу Києво-Печерської Лаври і величчю Софійського собору, як є об’єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Розваги на свіжому повітрі біля Дніпра

Київ розташований уздовж річки Дніпро, яка ділить місто на правий і лівий береги. Численні острови між ними пропонують великий вибір розваг на відкритому повітрі. Наприклад, Труханів острів є ідеальним місцем для прогулянок або їзди на велосипеді з прекрасним видом на річку.

А влітку можна відвідати Гідропарк з піщаними пляжами, водними видами спорту і модними закладами.

“Батьківщина-Мати”

Статуя “Батьківщина-Мати” в Києві входить до списку найвищих статуй світу. Оглянути статую можна зсередини та піднятися на верхній оглядовий майданчик на висоту 102 метри.

Багата розважальна сцена

Столиця України є динамічним містом з широким спектром подій, що відбуваються щодня. Любителі класичної музики можуть насолоджуватися нотами в унікальному будинку органної та камерної музики всередині собору Святого Миколая. А любителі балету будуть в захваті від виступу всесвітньо відомого Національного балету України.

Один з найбільших музеїв під відкритим небом в Європі

Пирогово – Музей народної архітектури є ідеальним місцем, щоб дослідити, як українці жили протягом століть.

Там зібрані 300 прикладів народної архітектури з усіх куточків України та понад 40 тисяч предметів домашнього ужитку і предметів традиційної культури.

Український модерн

Міський пейзаж Києва робить його ідеальним місцем для любителів архітектури. На одній вулиці, ви можете знайти барокові будівлі поруч з радянськими житловими будинками, або елегантні палаци в стилі модерн з видом на сучасні хмарочоси.

Так званий сучасний архітектурний стиль Києва є еквівалентом європейського модерну.

Метро

Київське метро – це справді цікавий атракціон. Там і барвисті фрески, що зображають спадщину Київської Русі на станції Золоті Ворота, і лабіринт підземних переходів. Київське метро – це також рекордна станція на Арсенальній, яка вважається одною з найглибших в світі.

Джерело: 24 Канал