11 фактів, яких ви не знали про чоловіків

7 Травня 2017 16:38

 

Вчені з різних країн світу продовжують досліджувати відмінності жінок і чоловіків, а також психологію і поведінку представників сильної статі у різних аспектах життя.

Деякі наукові факти, які встановили вчені щодо представників сильної статі, можуть виявитися дуже корисними для жінок.

НВ пропонує список цікавих відкриттів науковців і психологів, а також декілька фактів про чоловіків.

1. Багатство робить чоловіка менш привабливим в очах жінки

Дослідження групи психологів, результати якого були опубліковані в науковому журналі Personality and Individual Differences, несподівано показало, що жінки знаходять більш привабливими чоловіків із середнім рівнем доходу.

Так, дослідження фахівців в області психології розвінчало поширений міф про те, що жінки шукають багатих чоловіків і прагнуть будувати з ними довгострокові відносини. Зокрема, як показали результати експерименту медиків, привабливому чоловікові з високим рівнем доходу жінка швидше за все віддасть перевагу чоловіку з більш низьким рівнем доходу.

За твердженням авторів дослідження, це може бути пов’язано зі страхом і низькою самооцінкою жінки, яка підсвідомо вважає, що негідна заможного партнера, а також відчуває страх, що його доведеться ділити з іншими.

2. Щасливий шлюб робить чоловіка менш привабливим

Вчені довели, що щасливий шлюб негативним чином впливає на зовнішність чоловіка. Фахівці проаналізували рівень задоволеності подружжям у шлюбі, а також зміни в їх зовнішності, і прийшли до висновку, що щасливі чоловіки виглядають менш привабливо, ніж нещасливі чоловіка у шлюбі та холостяки.

Результати дослідження, опубліковані в науковому журналі з психології Journal of Family Psychology, також показали, що відмінності в рівні привабливості партнерів допоможуть спрогнозувати тривалість шлюбу і сімейну поведінку. Зокрема, експеримент довів, що шлюб, в якому жінка була більш привабливою, ніж чоловік, більш міцний і щасливий ніж сімейні відносини, в яких чоловіча краса переважає над жіночою.

3. Почуття гумору – «індикатор» кількості статевих партнерів чоловіка

Дослідження британських вчених показало, що почуття гумору у чоловіка пов’язане з їх кількістю в крові тестостерону – чоловічого статевого гормону, який також називають гормоном переможця, гормоном сексуальності і еліксиром мужності.

За даними фахівців, жінки охочіше заводять стосунки і знайомляться з чоловіками з хорошим почуттям гумору, які на інстинктивному рівні приваблюють їх набагато сильніше тих, хто не вміє жартувати.

Зазвичай володарі високого рівня тестостерону відрізняються більшою схильністю до зв’язків на стороні, вони також більш агресивні. Таким чином, за твердженням вчених, чим краще почуття гумору чоловіка – тим вище рівень тестостерону і більше статевих партнерів.


© egorrr/Depositphotos

Чоловіки з середнім рівнем доходу подобаються жінкам більше, ніж багаті чоловіки © Wavebreakmedia/Depositphotos

 


4. Бідні чоловіки воліють пишнотілих жінок, багаті – худих

Психологи Лейф Нельсон і Еван Моррісон з’ясували, що чоловічі переваги щодо жіночих форм безпосередньо залежать від їх матеріального становища. Так, їм вдалося визначити, що бідні чоловіки віддають перевагу пишнотілим жінкам, а чоловіки, які живуть в достатку, – більш струнким. Крім того, психологи з’ясували, що голодний чоловік, найімовірніше, зверне увагу на пишнотілу жінку, а вдосталь ситий віддасть перевагу стрункій.

5. Чоловік відчуває жіночу овуляцію

Незважаючи на те, що по зовнішньому вигляду жінок не визначиш, коли у них відбувається овуляція, чоловіки відчувають цей період. В період овуляції чоловіки знаходять жінок ще більш привабливими, про що свідчить дослідження психолога Джеффрі Міллера. Він провів експеримент за участю виконавців еротичного танцю і з’ясував, що стриптизерки в дні пікової фертильності заробляють в середньому 70 доларів чайових в годину, тоді як у дні менструації – лише 35 доларів, а в інші дні – 50 доларів.

Психолог пояснює це тим, що чоловік фіксує тонкі відмінності в запаху, виразі обличчя, співвідношенні талії і стегон або рухах жінки. У фертильні дні голос жінки стає більш високим, грудні залози більш симетричними, співвідношення талії і стегон покращується.

6. Сексуальні телеведучі заважають чоловікам запам’ятовувати інформацію

Привабливі телеведучі заважають чоловікові сприймати і запам’ятовувати інформацію. Дослідження, результати якого були опубліковані в виданні Communication Research, показало, що привабливість жінки на екрані безпосереднім чином впливає на сприйнятті інформації чоловіком. Так, в ході експерименту вдалося встановити, що чоловіки, які дивилися політичні новини, озвучені сексуальною жінкою, гірше запам’ятовували інформацію ніж ті, хто дивився програму з ведучим-чоловіком.

7.

Кожен десятий чоловік виховує не свою дитину

Дослідження англійських вчених показали, що в середньому близько 10 відсотків чоловіків виховують не своїх дітей, при цьому не здогадуючись про це. У своєму експерименті фахівці проаналізували інформацію за результатами генетичної експертизи по встановленню батьківства, а також дані різних опитувань. У результаті з’ясувалося, що кожен десятий чоловік не є біологічним батьком дитини, яку вважає рідною.


В среднем около 10 процентов мужчин воспитывают не своих детей © Pixabay

У середньому близько 10 відсотків чоловіків виховують не своїх дітей © Pixabay

 


8. Чоловіки теж імітують оргазм

Прийнято вважати, що імітують оргазм тільки жінки, проте дослідження, опубліковане в науковому журналі The Journal Of Sex Research, говорить про зворотне. За даними вчених, приблизно 25 відсотків всіх чоловіків імітують оргазм. Найпоширенішими причинами є бажання задовольнити потребу партнерки в синхронному оргазмі, а також алкогольне сп’яніння і непривабливість жінки.

9. Майже рік свого життя чоловік витрачає на розглядання жінок

Британські вчені провели експеримент і прийшли до висновку, що чоловік в середньому витрачає рік свого життя на розглядання представниць прекрасної статі.

Опитування показало, що в середньому чоловік витрачає 43 хвилини на «огляд» десяти жінок щодня. Якщо перерахувати на рік, то в сумі це становитиме 259 годин – 11 днів. Таким чином, за період життя 18-50 років чоловік віддає милуванню жіночими принадами 11 місяців і 11 днів.

У свою чергу, жінки не схильні захоплюватися чоловіками настільки довго, витрачаючи часу вдвічі менше.

10. Чоловіки брешуть в два рази більше, ніж жінки

Чоловікам властиво вдаватися до брехні в два рази частіше, ніж жінкам, про що свідчать результати опитування британських фахівців. Вченим вдалося з’ясувати, що чоловіки в середньому брешуть 6 разів на день своїм коханим, родичам, друзям і колегам. За даними вчених, жінки роблять це в середньому всього три рази.

11. Вірність чоловіка залежить від його IQ

Вчені з’ясували, що чим розумніший чоловік, тим рідше він зраджує партнерці. Група вчених Лондонської школи економіки, Великобританія, проаналізувала статистичні дані про поведінку чоловіків, і прийшла до висновку, що розумні чоловіки рідше зраджують своїм партнеркам – у вірних чоловіків мозок більш розвинений, а інтелект має більш високий коефіцієнт.