Головна Новини Києва Влада Києва Що цікавого в кожному з районів Києва: найбільше жителів на Солом’янці, а Троєщині не вистачає метро

28 Травня 2017 11:10

У цьому році Київ відсвяткує свій 1535-й день народження. З роками в столиці кардинально змінилася не тільки інфраструктура, а й кількість проживаючих городян. За даними Головного управління статистики в Києві, з початку цього року в столиці проживає близько 3 мільйонів осіб, хоча за неофіційними даними, в Києві вже понад 4 мільйони жителів. Найбільш густонаселені райони – Солом’янський, Деснянський і Дніпровський. При цьому найбільше малюків в поточному році народилося в Дарницькому районі, а найбільше весіль зіграли в Шевченківському (див. інфографіку). Однак не тільки бебі-бумом і нареченими багаті райони.

Наприклад, Голосіївський район, крім Дарницького і Деснянського, вважається одним з найзеленіших. У ньому розташовані відомі в столиці парки “Феофанія” і парк імені Максима Рильського. Дарницький район по праву можна вважати найбільш водним районом. У ньому налічується 32 озера, 12 штучних водойм, 8 ставків. Шевченківський район можна назвати культурним. У ньому налічується 828 пам’яток історії, культури, архітектури та археології, 72 установи культури, 8 театрів, 16 музеїв і 15 галерей. Багатий на визначні пам’ятки і Печерськ, де знаходяться всі урядові об’єкти, комплекс споруд Києво-Печерської лаври, Видубицький монастир і відомий Будинок з химерами. Деснянський район вважається першим за кількістю навчальних закладів. Крім шкіл і дитсадків тут є 11 вузів, навчально-виховний комплекс і 4 позашкільні заклади.

За словами президента Інституту реформ і розвитку Києва Олександра Вовченка, кожен район має щось унікальне – пам’ятники архітектури, історичні місця, музеї, куточки мальовничої природи. Але в кожному є і недоліки. “У всіх без винятку районах не вистачає об’єктів соцінфраструктури: дитячих садків, шкіл, лікарень. Лідери за завантаженістю дитсадків – Печерський, Дарницький, Святошинський райони, лікарень – Голосіївський. У Святошинському районі не вистачає ТРЦ, зате дуже багато МАФів. У всіх без винятку районах, особливо в центральних, не вистачає парковок, безкоштовних місць, де кияни можуть провести свій відпочинок і дозвілля”, – говорить Вовченко.

Як пояснює експерт, низька зайнятість і платоспроможність населення створюють попит на масове впровадження в районах безкоштовних курсів, гуртків, семінарів, центрів допомоги. “Центральні райони Києва потребують спортивних і дитячих майданчиків, скверів, недорогих продуктових магазинів і кафе, доступних по ціновій політиці аптек і перукарень. У спальних районах гостро не вистачає культурних закладів: музеїв, театрів, кінотеатрів, концертних залів. Бракує магазинів, аптек, ресторанів. Це все потрібно активно розвивати”, – пояснює Вовченко.

legend

darn_01

legend2

desn

dnepr

golos

obol

pecher

podol

shev

solom

sviat

http://kiev-ukr.segodnya.ua