Латвійський мільйонер викупив 3000 га лісу і побудував “Місто Сонця”

13 Травня 2017 10:40


Латвійський мільйонер реалізував в околицях м. Цесис фантастичний проект. Викупивши 3000 га лісу в горбистій місцевості, він побудував «Місто сонця», де діють особливі правила і люди ведуть зовсім інший розпорядок життя.

Згідно з умовами проекту, всі хати, а їх на території 300, зведені з екологічно чистих матеріалів. За кожним будинком закріплено ділянку від 0,4 до 1,3 га, на якій є невелике озеро та ліс.

Всі будинки в Амацимсі оснащені центральною каналізацією, прокладеної спецтехнікою під корінням сосен і ялин, високошвидкісним Інтернетом і електроенергією.

Обігріваються будинки в основному теплом від землі – в кожному будинку є геотермальний тепловий насос зі свердловиною 90-100 м, що перетворює енергію землі в теплоенергію. Цієї теплоенергії круглий рік достатньо для обігріву будинку та підігріву гарячої води. І тільки у холодні зимові дні жителі вдаються до розпалу каміна, якими оснащений кожен будинок.

З вікон кожного окремого будинку (за рідкісним винятком) не видно інші будинки. Таке стало можливо за рахунок горбистого рельєфу місцевості і грамотного планування.

У лісовому місті заборонені паркани. Це екологічно чиста зона з усіма витікаючими звідси наслідками – по місту вільно розгулюють козулі та інша живність, і нічого не повинно заважати їхньому переміщуванню.


З цієї ж причини в містечку заборонено утримувати на ланцюгу собак, які гавкотом можуть налякати диких, але нешкідливих тварин – собаки, за умовами селища, можуть перебувати тільки в будинках.

«Ідея побудувати таке селище прийшла до мене в голову, коли я зрозумів, що хочу жити у власному облаштованому будинку біля води, розташованому в мальовничому місці в лісі. В результаті я створив Амацимс, де сьогодні живе моя сім’я – я і мої діти та онуки, мої друзі та однодумці — люди зі схожими поглядами на життя, вимогами до місця проживання і навколишнього середовища.” – розповідає Айварс Звірбуліс

https://infokava.com